Scena

[FOTO] Gostovanje Tamburaškog sastava Đeram u emisiji Zlatne žice

23-08-2023 • 09:13
U prvoj emisiji uživo nakon ljetne pauze tamburali smo uz Tamburaški sastav Đeram, zaslužne za "onu skupu" pjesmu - u san mi dođu tambure...

Emisija Zlatne žice ima najdužu tradiciju od svih emisija u programu Radija Vallis Aurea. Kroz desetljeća je bila oaza tamburaške glazbe, bez obzira na glazbene trendove koji su vladali od devedesetih naovamo. U novu 2023. godinu ušli smo s novim iskorakom, a to su gostovanja tamburaških sastava uživo u radijskom programu, uz prijenos na Facebook stranici Radija Vallis Aurea.

Prvi gosti bili su TS Paori, dok su nam mjesec dana nakon njih u goste došli tamburaši TS Ambar iz Novske. Još jedan veliki iskorak napravili smo gostovanjem u Muzeju bećarca u Pleternici kada su nam u emisiji svirali TS Satir. Posljednji gost prije ljetne pauze bio nam je Tamburaški sastav Ringišpil iz susjedne Vukovarsko-srijemske županije. Prijenose uživo su do sada pogledale tisuće gledatelja, što nas raduje i motivira da nastavimo s projektom.

U prvoj emisiji uživo nakon ljetne pauze tamburali smo uz Tamburaški sastav Đeram.

Ovog puta naš prijenos uživo išao je iz predivne dvorane Interpretacijskog centra Terra Panonice koja se nalazi u gradu bećarca – Pleternici. Uz najljepše tamburaške pjesme imali smo nekoliko blokova razgovora u kojima smo doznali više o našim gostima. Tamburaški sastav Đeram postoji još od 1993. godine, a njihove hitove i danas svi rado slušamo, pogotovo pjesma “U san mi dođu tambure“. Đeram do današnjeg dana njeguje čistu i izvornu tamburašku glazbu, otkrio nam je Danko Drobnjak.

Sasav se s godinama mijenjao, ali ostala je tradicionalna priča kao nit vodilja koju nastoje prenositi na sve svoje slušatelje i danas. Broj pet članova koji su aktivni danas, tu su najmlađi i najnoviji član Davor Golubičić iz Vrbanje, prima i vokal, Dalibor Gabud Gale, bas i tekstopisac, veseljak i kontra Ivan Colarić Cole, najstariji član po stažu je Juraj Jozinović, basprim i vokal te „šećer“ na kraju, Danko Drobnjak, frontmen i vokal.

Tamburaški sastav Đeram ima snimljena tri nosača zvuka, a u novije vrijeme odlučili su se za izdavanje singla uz video spot. Smatramo da živimo u vremenu društvenih mreža i ljudi nas putem njih najviše prate, albumi su nekako stvar prošlosti i ovo je novi trend kojeg se držimo, dodao je Danko.

Za sve one koji nisu bili u mogućnosti pratiti emisiju uživo, ona je dostupna na našoj Facebook stranici, a pjesme ćete moći poslušati i na Youtube kanalu Bećarluk.