Crna kronika

Svakodnevni požari na otvorenom prostoru, a jučer čak četiri

30-03-2022 • 14:37
Rva
Na području županije svakodnevno dolazi do požara na otvorenom prostoru, iz PU požeško-slavonske opet pozivaju na oprez.

Na području Požeško-slavonske županije svakodnevno se događaju požari na otvorenom prostoru, iz PU požeško-slavonske opet pozivaju na oprez. Naime, u utorak 29. ožujka tijekom dana u mjestu Gornji Gučani, na neutvrđeni način došlo je do požara na otvorenom prostoru kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, u mjestu Podgorje, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru odakle se požar proširio u šumu kojom prilikom su izgorjeli suha trava, nisko raslinje i šuma. Također je došlo do požara na otvorenom prostoru u mjestu Bilice te je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

U večernjim satima oko 21.30 u mjestu Lučinci, na neutvrđeni način došlo je do požara na poljoprivrednoj površini pri čemu su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Iz Policijske uprave požeško-slavonske upozoravaju građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama, posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare.

Foto: Javna vatrogasna postrojba Grada Požege

VEZANI ČLANAK

Jučer četiri požara na otvorenom prostoru