Crna kronika

Policija proteklog vikenda provodila pojačane mjere, najveća kazna 5 tisuća kuna

03-10-2022 • 10:18
Rva
Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak između mjesta Pleternica i Vesela

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. ‘četiri glavne ubojice u prometu’ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području Policijske uprave požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 56  prekršaja, od čega ističemo tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 29 nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 30. rujna 2022. oko 12.30 sati između mjesta Pleternica i Vesela gdje su policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,38 promila upravljao 43-godišnji vozač. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od 2 mjeseca.