Crna kronika

Gorivo je skuplje, kradu se bicikli

28-10-2022 • 11:17
Rva
Izvješće Policijske uprave požeško-slavonske.

U srijedu 26. listopada 2022. u večernjim satima u Požegi u Ulici Antuna Kanižlića, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio nezaključani bicikl marke „Kenzel“ u vlasništvu 39-godišnjakinje.

U četvrtak 27. listopada 2022. u poslijepodnevnim satima u Požegi u Ratarničkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio nezaključani bicikl marke „Orbea“ u vlasništvu 44-godišnjaka.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave požeško-slavonske zabilježen je bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Marindvor.

Najava pojačanih mjera

Policijski službenici PU požeško-slavonske će tijekom nadolazećeg vikenda provoditi pojačane aktivnosti nadzora prometa usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Također će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodit će se u noći sa subote na nedjelju 29./30. listopada 2022.