Scena

“Dođite i uživajte ovog vikenda u Pleternici”

15-06-2022 • 14:00
Tena Protić
Pozvala je tako gradonačelnica Marija Šarić sve da ovog vikenda dođu u Pleternicu gdje nas očekuje Fišijada, Kup grada Pleternice i Smotra folklora.

Ovog vikenda nastavlja se niz manifestacija tijekom lipnja u Pleternici, točnije Pleternički Lidas. Nakon dvije godine pandemije, napokon smo dočekali jedan pravi kulturni lipanj u Pleternici. Sve se pomalo vraća na staro normalno, rekla je tako gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić koja je ujedno najavila što nas to očekuje ovog vikenda.

Lipanjski dani amaterskog stvaralaštva će ove godine biti u punom sjaju, rekla je tako gradonačelnica Marija Šarić.

„Nakon dvije godine, vraćamo sve manifestacije u lipnju onako kako smo naviknuli – drugi vikend u lipnju su Cvjetići glazbe, jedini dječji tamburaški festival u Hrvatskoj koji je održan, nakon toga slijedi nam Fišijada i Smotra folklora, zatim Međunarodni konjički turnir.“ – rekla je gradonačelnica.

Osvrnula se gradonačelnica i na Dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe koji je održan prošloga vikenda, a o čemu smo pisali.

„Bilo je prekrasno, imali smo jako puno djece, mladih i obitelji, to je zapravo ono zbog čega radimo sve naše trgove i sve naše zgrade – da naša djeca nastupaju, da pokažu što sve znaju, a i da se svi skupa zabavimo.“ – dodala je gradonačelnica.

Prva večer Cvjetića glazbe 2022.: Najcvjetići Matej i Marko Harmicar, pobjednica Helena Bobek“Bećar mali” pobjednik autorske večeri Cvjetića glazbe u Pleternici

Vikend koji je pred nama okupit će ponovno veliki broj ljudi u Pleternici – u subotu nas očekuje tradicionalna Fišijada, a u nedjelju se održava Smotra folklora, no imaju i jednu novinu.

„Idući vikend su svakako najbrojnije posjećenije manifestacije koje se odvijaju u gradu Pleternici. Krećemo s jednom novom manifestacijom – Kup grada Pleternice, koji će okupiti osam naših nogometnih klubova, a koji će odmjeriti snage na terenu. Mi smo ponosni na taj veliki broj nogometnih klubova za naš mali grad i upravo je ovdje prilika da se svi zajedno druže.“

„Nakon toga slijedi nam Fišijada, već nadaleko poznata, a očekuje nas bogati program. Osim natjecateljskog dijela imamo i zabavni dio, a nakon proglašenja pobjednika Kupa imamo proglašenje pobjednika Fišijade. Idući dan nastavlja se sa Smotrom folklora i koncert „Izvedbe najljepših skladbi sa šokačke rapsodije“.“ – najavila je gradonačelnica.

Sport je jedan od stvari u koje Grad Pleternica ulaže za dobrobit i zdravije navike života od najmanje dobi, dodala je gradonačelnica.

„Trudimo se ulagati u sva područja u Gradu Pleternici, što se tiče sporta, on uvijek odvlači najviše pažnje upravo jer je najviše djece uključeno u sportske aktivnosti. Naše škole nogometa broje oko 300 djece, to je zaista velika brojka. Također, ako djeca igraju nogomet i ako se druže, onda znamo da su manje za računalom, da se više kreću. Sve to zajedno opravdava sve te brojke i ulaganja u sportske aktivnosti.“ – rekla je gradonačelnica Šarić.

Gradonačelnica se također osvrnula na nedavno održan Županijski nogometni kup u kojemu je pobjedu odnio BSK Buk, njoj je to kaže bila prva utakmica u životu, nije ni znala da je toliko uzbudljivo i borbeno na terenu.

„Ponosna sam na njih, ne samo na igru, nego na njihovo zajedništvo koje su pokazali na terenu. Moram spomenuti i navijače kojih je bilo oko 300, mislim da su svi tad bili uz svoje igrače. To je ono što na ovom području uvijek ističemo, to što donosi rezultate, jer kad smo svi zajedno, ako skupimo snage i jedni druge guramo naprijed – to mora pokazati dobre rezultate.“ – dodala je gradonačelnica Šarić.

„Sve pozivam da dođu i uživaju u Pleternici.”

“Imat ćemo bogatu ponudu hrane i pića, naše mažoretkinje prikupljaju donacije za odlazak na Europsko prvenstvo, pa će upravo oni nuditi taj dio ugostiteljskog sadržaja. Podržimo zajedno jedni druge, ali i zabavimo se ovog vikenda u Pleternici – dobro nam došli!“ – rekla je za kraj gradonačelnica Marija Šarić.

Program za subotu i nedjelju u Pleternici:

Natjecateljski i službeni dio Fišijade kreće od 18 sati, na Trgu bećarca, a oko 20 sati se očekuje proglašenje pobjednika.

Kup grada Pleternice također kreće od 18 sati, na stadionu Slavija, a proglašenje se očekuje oko 22 sata.

U nedjelju se u popodnevnim satima održava Smotra folklora koja započinje povorkom ulicama grada od 16 sati, zatim slijede nastupi folklornih skupina na Trgu bećarca. Također, na Trgu bećarca se održava koncert „Najljepše skladbe sa šokačke rapsodije“ – skladbe izvedene u dvorani Lisinski tijekom travnja.

Cijeli razgovor s gradonačelnicom Marijom Šarić, te predsjednikom KUD-a Orljava Pleternica Renatom Brankovanom poslušajte u nastavku.