Kultura

[FOTO I VIDEO] Najljepše skladbe i pjesme sa Šokačke rapsodije raspjevale požešku publiku

25-04-2022 • 07:44
Tena Protić
Želja je bila prenijeti dio atmosfere i ugođaja s koncerta iz Lisinskog u Požegu, što su svakako i uspjeli.

U Gradskom kazalištu Požega održan je jedan poseban koncert, nakon dugo vremena skupili su se članovi tamburaškog orkestra i Požeškoj publici priredili večer punu pjesme, tambure i emocija. Za ovaj koncert izabrane su najatraktivnije skladbe i pjesme s ovogodišnje „Šokačke rapsodije“ koja je odrđana u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ 19. travnja, gdje je nastupio požeški dio orkestra.

Želja je bila prenijeti dio atmosfere i ugođaja s tog koncerta i u Požegu, što su svakako i uspjeli

“Mi smo večeras priredili presjek nama možda najzanimljivijih kompozicija koje su se ove godine svirale u Lisinskom. Proveli smo par nezaboravnih dana, družili smo se, svirali. Emotivno smo se vezali svi na tom koncertu koji je bio jedan od posebno zanimljivih i za pamćenje, jer zadnja Šokačka rapsodija održana je prije 7 godina. Svi smo tada uživali i jedva smo čekali takvu priliku opet. Nadamo se da ćemo večeras prenijeti dio toga ugođaja i vama.” – rekao je na samom početku Saša Botički.

Koncert u Požegi je također bio humanitarnog karaktera, prikupljali su se dobrovoljni prilozi za Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom “MALI PRINC“.

Zadnji sličan koncert ovome, održan je 2013. godine u Gradskom kazalištu Požega. Koncert koji je održan sinoć, zasigurno je dokaz da Požežanima treba više prigoda za ćuti zvuke tambure. Nadamo se da neće proći opet toliko godina do iduće prilike, a vi do tada poslušajte kako je to bilo kad publika pjeva kao jedno uz tamburaški orkestar.