Gospodarstvo

Castrum gin osvojio zlatnu i srebrnu medalju na jednom od najvećih svjetskih natjecanja 

05-04-2022 • 16:36
Tena Protić
Castrum gin osvojio je zlatnu i srebrnu medalju na jednom od najvećih svjetskih natjecanja žestokih alkoholnih pića. 

Održano je 5. izdanje “London Competitions”, u organizaciji Beverage Trade Network. To je Međunarodno natjecanje alkoholnih pića koje ocjenjuje kvalitetu, vrijednost i pakiranje. Castrum gin je osvojio zlatnu i srebrnu medalju na jednom od najvećih svjetskih natjecanja žestokih alkoholnih pića. 

Castrum gin stvorili su Mihovil i Iva Pranjić iz Kaptola, a prošle godine ispričali su nam svoju priču.

Ove godine predstavili su svoj Barrel aged gin – gin koji je duže od godinu dana ležao u slavonskim hrastovim bačvama i poprimio je njihovu boju. Ovo je drugi proizvod iz njihove male destilerije velikog srca, a sad je već osvojio srebro!

“Naš London dry gin osvojio je svjetsko zlato u jakoj konkurenciji žestokih alkoholnih pića iz cijelog svijeta, a ujedno je i najbolje ocijenjeno žestoko alkoholno piće iz Hrvatske. Barrel aged gin, proizvod koji je ugledao svjetlo dana ove godine u ožujku, već je nagrađen srebrom. Ne možemo vam opisati uzbuđenje, sreću i zahvalnost koju osjećamo. Imajući u vidu da smo na tržištu tek od svibnja prošle godine, trebat će nam još neko vrijeme da slegnemo sve ove dojmove.” – Rekli su putem Facebook-a tvorci Castrum gina. 

“Trema koju ja imam danas tijekom cijelog dana nije ni upola jaka kao pred vjenčanje, pred ispit, razgovor za posao ili nešto u tom rangu. Preponosna sam na tvorca ovog pića Mihovila,  i možda ću kroz koji dan prestati biti ushićena ko malo dijete pa ću nešto pametnije i reći. Dotad, hvala svima koji ste nam pomogli da gradimo sve ovo što jako lijepo raste.” – Rekla je Iva Pranjić.