Arhiva

UO PR Ilijane Lončar sutra u suradnji s GKP obilježava Svjetski dan plesa

28-04-2021 • 00:00
Rva

Jedan od dugogodišnjih projekata Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar je obilježavanje Svjetskog dana plesa

00:00
Content photo
00:00

Jedan od dugogodišnjih projekata Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar je obilježavanje Svjetskog dana plesa

Jedan od dugogodišnjih projekata Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar je obilježavanje Svjetskog dana plesa. Ove godine obilježava se sutra 29. travnja, dok prošle godine, slijedom pandemijskih okolnosti, obilježavanja uživo nije bilo i cijela plesna zajednica odradila je to na online platformama. No, ove godine pripremljen je raznovrstan, sadržajan i po svemu premijeran program, najavila je Ilijana Lončar.

Plesači iz Zagreba desetominutne intervencije od 11 do 12 sati izvest će na Trgu Svetog Trojstva, u Pješačkoj zoni, na Trgu sv. Terezije te završno u prostoru Knjižnice uz live stream na mrežnim stranicama knjižnice. Cjelodnevno, u knjižnici Požega prikazivat će se eksperimentalni plesni film autora Nastasje Štefanić i Matije Kralja “1. disonantni komad za kameru i tijelo”. Od 19 sati na YouTube kanalu Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar bit će premijerno prikazana virtualna izložba oko 300 plesnih fotografija pod nazivom “Uhvaćeni pokreti” autora Mladena Božičkovića.

Gradska knjižnica Požega otvorila je svoja vrata plesu. Jer, nova gradska knjižnica, naglasila je ravnateljica Aleksandra Šutalo, ima namjeru okupljati i prezentirati sve vrste umjetnosti, posebice one koje proizlaze iz našeg grada.

Svjetski dan plesa obilježava se od 1982. godine, u Hrvatskoj od 1999. godine, a Požega se od samog početka, zahvaljujući Plesnoj radionici Ilijane Lončar, uključila u dugu nisku gradova koji tako podsjećaju javnost na ples kao univerzalni oblik umjetničkog izražavanja.