Arhiva

Turistički agenti oduševljeni mogućnostima koje Slavonija pruža

26-05-2021 • 00:00
Rva

Regionalne turističke zajednice klastera Slavonije, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, po prvi put su organizirali ovakvu vrstu tematskog studijskog putovanja u Slavoniju, namijenjenoga hrvatskim turističkim agentima

Content photo Content photo Content photo Content photo
00:00
00:00
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Regionalne turističke zajednice klastera Slavonije, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, po prvi put su organizirali ovakvu vrstu tematskog studijskog putovanja u Slavoniju, namijenjenoga hrvatskim turističkim agentima

Turistički prostor istočne Hrvatske, koji obuhvaća pet slavonskih županija, zajednički se promovira pod brendom „Slavonija“. Regionalne turističke zajednice klastera Slavonije, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, po prvi put su organizirali ovakvu vrstu tematskog studijskog putovanja u Slavoniju, namijenjenoga hrvatskim turističkim agentima, ovog puta njih dvadesetak, koji u svojim aranžmanima nude kontinentalne odnosno turističke proizvode Slavonije. Cilj ovog putovanja uključuje rast organiziranih turističkih dolazaka u Slavoniju, jačanje lokalnog gospodarstva te osnaživanje Slavonije na turističkoj slici Hrvatske

Studijsko putovanje u razdoblju od 25. do 28. svibnja obuhvaća svih pet slavonskih županija, a dio obilaska turističkih agencija bio je prijepodne Adrenalinski park Duboka Parka prirode Papuk, gdje smo ih zatekli.

Dobrodošlicu im je poželio i zamjenik županice Ferdinand Troha, rekavši kako se nada da će Požeško-slavonsku županiju i Zlatnu dolinu staviti u svoju ponudu, a oni će nastojati u budućnosti turističku ponudu povećati, poboljšati i učiniti još atraktivnijom.

Direktorica Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Maja Jakobović Vukušić ističe da turističkim agentima nedostaje zadnjih godinu dana terena, a ovim studijskim putovanjem im je omogućeno upoznati Slavoniju. Svjesni su da kontinent pruža priliku za najbrži oporavak i snažniji rast turizma.

Svi su iznimno zadovoljni i oduševljeni, neke agencije po prvi put osobno otkrivaju ono što nude kroz svoje pakete, i pozitivno su iznenađeni mogućnostima koje Slavonija pruža. Ovo je prvi puta da je Hrvatska turistička zajednica organizirala ovakvo studijsko putovanje za kontinentalni dio Hrvatske, istaknuo je Jure Galić, koordinator Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda Hrvatske turističke zajednice.

Za razvoj turizma na ovom području od početka godine zadužena je Turistička zajednica Zlatni Papuk, koja obuhvaća područje općina Velika, Kaptol, Brestovac i Jakšić, čiji direktor Tomislav Galić ističe da se povezivanjem povezao jugozapadni dio Papuka i omogućili novi smještajni kapaciteti.

Nakon Velike, agenti su svoj obilazak poslijepodne nastavili u susjednoj Brodsko-posavskoj županiji, gdje je jedan od najvećih turističkih aduta Brodski Stupnik, s vinarijom, restoranom i hotelom Stupnički dvori.