Arhiva

Sv. Florijan donio darove u JVP Grada Požege: Stigla nova oprema i dva nova vozila

04-05-2021 • 00:00
Rva

Veliki dan za požeške vatrogasce i Grad Požegu

Content photo Content photo Content photo Content photo

Veliki dan za požeške vatrogasce i Grad Požegu

Na Facebook stranicama Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege objavljene su fotografije novih vozila, na dan njihova zaštitnika sv. Florijana. Evo što su napisali:

“Danas, kada slavimo našeg zaštitnika Sv.Florijana, vatrogasci JVP Grada Požege u svoje redove dobivaju novu opremu i dva nova vozila koja će zasigurno pomoći u izvršavanju vatrogasnih zadaća.

Navalno vozilo s opremom vrijedno oko 2,5 milijuna kuna financirano je iz Projekta Ministarstvo unutarnjih poslova pod nazivom ”Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi”.

Kombi vozilo vrijedno oko 200.000,00 kuna, financirano je sredstvima Ministarstva poljoprivrede (sredstva naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma) koje je dodijeljeno Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici za nabavku vozila i opreme.

Grad Požega podržao je ulaganje u svoje vatrogasce s izdvajanjem dodatnih financijskih sredstava, a od kojih je nabavljeno 20 intervencijskih odijela u vrijednosti od 200.000,00 kuna. Unazad 3 godine naša postrojba pojačana je s novom auto-cisternom vrijednom 1,5 milijuna kuna te mobilnom pumpom za ispumpavanje velike količine vode vrijednom milijun kuna.

Do kraja ove godine očekuje se otvorenje vatrogasnog vježbališta koje će služiti za obuku i usavršavanje vatrogasaca iz cijele naše Županije, a u nastavku modernizacije vatrogasnih vozila naše postrojbe očekujemo nabavu novog visinskog vozila za potrebe spašavanja i gašenja požara u visokim objektima i novog šumskog vozila s obzirom na specifičnost našeg područja čime bi se zadovoljile potrebe naših vatrogasaca i kvalitetno podigla sigurnost naših sugrađana.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli u opremanju vatrogasaca JVP Grada Požege jer bez Vas sigurno ne bi došli do ove razine opremljenosti.

Vatru gasi, Brata spasi… – stoji na Facebook profilu JVP Grada Požege.

Čestitku vatrogascima uputio je i Grad Požega na službenim stranicama:

Dragi vatrogasci,

čuvari naše Domovine, našega grada, povodom Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana vašeg zaštitnika svetog Florijana, upućujemo vam iskrene čestitke!

Zbog vaše hrabrosti i požrtvovnosti pripada vam posebno mjesto u društvu, jer odlučno štitite naše sugrađane i njihovu imovinu.

Štitite i naše mlade, o čijem odgoju brinete u dobrovoljnim vatrogasnim društvima i na taj im način prenosite istinske ljudske vrijednosti.

Sretni smo da smo Gradska uprava koja skrbi o vatrogascima i zna prepoznati i poduprijeti vaš značaj.

Ove godine smo dodatno ponosni na vas što ste dobili dva nova vozila koja ćete sigurno znati iskoristiti i na taj način djelovati još bolje i učinkovitije.

Svaka kuna uložena u vaš rad višestruko nam se vraća, jer na taj način ulažemo u sigurnost, zaštitu i očuvanje tradicije našega kraja.

Hvala Vam što svojim predanim radom ulijevate povjerenje našim građanima!

Svim vatrogascima upućujemo čestitke za Dan vatrogasaca, i želje da ih sv. Florijan čuva, prati i vodi u ovom odgovornom, zahtjevnom i nadasve humanom poslu.

Grad Požega