Arhiva

Skrb o starijim osobama obaveza je mlađih generacija

09-02-2021 • 00:00
Rva

Grad Pleternica kao nositelj projekta u partnerstvu s Hrvatskim ženskim društvom Pleternica, Udrugom Ždralice iz Daruvara i Udrugom Most 352 iz Oriovca provodi projekt „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“.  Jutros je u Pleternici održana početna konferencija projekta

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Grad Pleternica kao nositelj projekta u partnerstvu s Hrvatskim ženskim društvom Pleternica, Udrugom Ždralice iz Daruvara i Udrugom Most 352 iz Oriovca provodi projekt „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“. Jutros je u Pleternici održana početna konferencija projekta

Grad Pleternica kao nositelj projekta u partnerstvu s Hrvatskim ženskim društvom Pleternica, Udrugom Ždralice iz Daruvara i Udrugom Most 352 iz Oriovca provodi projekt „Putujući dnevni boravak za osobe starije životne dobi“.  Jutros je u Pleternici održana početna konferencija projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 1.498.524,00 kune, financiran je iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu, a provedba 24-mjesečnog projekta traje do 20. srpnja 2022. godine. Ciljevi projekta su povećati socijalnu uključenost i doprinijeti unapređenju kvalitete života starijih osoba s područja gradova Pleternice i Daruvara te općine Oriovac, uspostava i širenje mreže socijalnih usluga u zajednici, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa starijim osobama kao i omogućavanje bolje ravnoteže poslovnog i privatnog života članova obitelji koji skrbe o ovisnom članu.

Projekt je predstavila Barbara Rudež, voditeljica Odjela za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz projekt se provode kreativne radionice, pruža psihosocijalna pomoć, zdravstvene edukacije, tjelesne i zdravstvene aktivnosti te edukacije za članove obitelji i stručnjake. Očekivani rezultati su veća dostupnost socijalnih usluga u zajednici, veća uključenost starijih osoba u život lokalne zajednice, smanjenje socijalne izoliranosti starijih osoba, a nabavkom vozila održava se dugoročnost pružanja usluga i nakon završetka projekta te nastavak provedbe sličnih aktivnosti.

Zadovoljstvo i zahvalnost zbog uključivanja u projekt izrazili su predstavnici partnerskih udruga, nositelju projekta Gradu Pleternici. Zamjenik gradonačelnice Grada Pleternice Domagoj Katić smatra da je pomoć i skrb o starijim osobama obaveza mlađih generacija.