Arhiva

[PROMO] Provedite uskrsne blagdane uz nove berbe vinarije Kutjevo d.d.

31-03-2021 • 00:00
Rva

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam Kutjevo d.d.!

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam Kutjevo d.d.!

U vinariji Kutjevo d.d. dozrijevaju vina raznih berbi, od kasnijih do predikatnih, međutim, u proizvodnji vina posebna se pozornost posvećuje sorti graševina koja dolazi u impresivnom broju raznih stilova, a brojna priznanja i nagrade samo su potvrda kvalitete koju ova sorta pokazuje i donosi. Upravo dolazak Uskrsa te ljepših i toplijih dana, predstavlja idealno vrijeme za kušanje novih berbi nagrađivanih vina naše najstarije vinarije.

STARE NAVIKE UZ NOVE BERBE

Glavni enolog vinarije Kutjevo, Ivan Marinclin, govoreći o izlasku nove berbe ističe kako je cjelokupna filozofija vinarije, izražavanje autentičnosti i vjerodostojnosti kojom žele zadržati povjerenje domaćih odnosno rastućeg broja inozemnih ljubitelja vina uz naglasak na stvaranju vina koje odražava bogatstvo kutjevačkog terroira – najstarijeg na području Hrvatske. “Poseban naglasak, stavljamo na činjenicu kako svakoj berbi pristupamo individualno, prema svakoj se odnosimo s poštovanjem prema onome što daje. Nove berbe su ujedno rezultat ulaganja u ljude, proizvodnju i vinograde. Nove berbe na tržište izlaze kada internim kušanjima utvrdimo spremnost, tako primjerice, na tržište prve izlaze linije prepoznatljivih kvalitetnih i vrhunskih graševina, zatim linija Rosé Premium i linija Rosé vina namijenjenog retailu. Riječ je o svježim vinima namijenjenim intimnijim trenutcima, za ručak, večeru ili opuštena druženja. S druge pak  strane, jednako su namijenjena profesionalcima koji će ih poslužiti u vinskim barovima i restoranima. Upravo takva vina, mogu zadovoljiti zahtjevne ljubitelje isto kao i one koji tek ulaze u svijet vina. Premium linije de Gotho i Maximo, s druge strane, udovoljiti će publici u potrazi za intenzivnijim doživljajem, kompleksnošću i novim nijansama okusa i mirisa, stoga dolaze na tržište nešto kasnije”, napominje glavni enolog.

NAGRAĐIVANA VINA IZ BERBE 2020.

Brend vinarije Kutjevo d.d. dolazi u tipu svježeg vina s voćnim i cvjetnim notama, u ustima toplo, zaobljenog i skladnog tijela. Kristalno slamnato-žute boje, s mirisom naglašena intenziteta koji upućuje na svježu jabuku, vinogradarsku breskvu. Okus je živ, s dobro ukomponiranim kiselinama. Na prvom ovogodišnjem međunarodnom ocjenjivanju vina, Mundus Vini Spring Tasting 2021. u Neustadtu linija Vrhunske graševine berbe 2020. osvojila je srebro što potvrđuje kontinuitet kvalitete koju u vinariji njeguju desetljećima.

ROSE PREMIUM 2020.

Rosé Premium predstavlja kupažu sorti Pinot crni i Zweigelt. Ugodno i osvježavajuće vino kristalno bistre losos boje, s privlačnim, provansalskim, karakterom fine voćnosti, u pravcu svježeg domaćeg tamno-crvenog bobičastog i jagodastog voća te diskretnih cvjetnih nijansi koje naprosto traže da natočite još jednu čašu.

Osim navedenih vina iz berbe 2020., predlažemo da pogledate i cjelokupnu ponudu u sklopu online vinoteke na www.kutjevo.com/webshop gdje se  nude i mješoviti poklon paketi.  Ne zaboravite uživati u nadolazećim blagdanima uz butelje vrhunskih vina koja će upotpuniti obiteljska druženja. Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam Kutjevo d.d.!