Arhiva

Predrag Livak izabran za predsjednika Gradske organizacije Narodne stranke – reformisti u Požegi

05-03-2021 • 00:00
Rva

Odlučeno je to na sinoć održanoj Izbornoj skupštini kojoj su prisustvovali predsjednik Reformista i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborska zastupnica Natalija Martinčević i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Odlučeno je to na sinoć održanoj Izbornoj skupštini kojoj su prisustvovali predsjednik Reformista i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborska zastupnica Natalija Martinčević i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak

Za predsjednika  Gradske organizacije Narodne stranke – reformisti u Požegi, izabran je Predrag Livak, odlučeno je to na sinoć održanoj Izbornoj skupštini kojoj su prisustvovali predsjednik Reformista i župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborska zastupnica Natalija Martinčević i državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak.

Predstavljen je dio programa za našu županiju i grad Požegu.

– Ono što želimo, i za to već imamo ljude, je izaći na izbore za Županijsku skupštinu i za Gradsko vijeće Požege rečeno je na skupštini.

Gosti na izbornoj skupštini su dali su podršku članovima NSR Požega na čemu im se zahvaljujemo. Očekujemo od njih pomoć kako u stranačkom smislu tako i u iskustvu vođenja najuspješnije županije po privlačenju sredstava iz fondova EU i sredstava s razine države.

Gospodin Čačić je predsjednik najstarije regionalne udruge u Europi, Alpe Adria, i potpredsjednik Skupštine europskih regija pa i tu očekujemo pomoć.

Imamo i podršku gospodina Stanka Grčića koji je predsjednik HSS-a braće Radić, on danas nije mogao doći ali se nadamo uspješnoj suradnji s tom strankom, kao i s još nekoliko manjih stranaka i nezavisnih pojedinaca. – rekao je Predrag Livak.

Dodao je i kako je prije dva dana odlukom Predsjedništva Stranke imenovan i za povjerenika stranke za Požeško-slavonsku županiju.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić se osvrnuo na predstojeće lokalne izbore na kojima će ta stranka u našoj županiji imati najmanje dvije liste.

– Reformisti su stranka projekata, stranka koja ne maše ideološkim zastavama. Dakle, naša je pozicija centristička, kao što je poznato, lijevi centar ali, spremni smo na suradnju sa svim strankama demokratske i civilizacijske razine koje Europa ovog trenutka definitivno i promovira i cijeni. Radikalne političke opcije nisu naši partneri ali sve druge su dobrodošle. Izaći ćemo na izbore svakako na razini županije, ponudit ćemo i svog kandidata za župana, a to je gospodin Predrag Livak. 

Naravno, ako se procijeni unutar stranačke organizacije na razini županije da postoji netko drugi iza koga se želi stati, može biti i netko drugi. Na izbore ćemo svakako izaći i za Gradsko vijeće Požege.

Sve to zajedno mislim da je dobra poruka: Hrvatska je pomalo već zasićena s ideološkim zastavama, bez obzira bile one crvene ili crne, odnosno tamno plave. Naš stav je da ono što politika mora ponuditi je kvaliteta života. Mi, kad govorimo o projektima na razini županije ili lokalne samouprave, imamo što reći, imamo što i pokazati.

Recimo, kad govorimo o osiguranju za OPG-ove, jedino Varaždinska županija osigurava 96 posto svih troškova osiguranja. Kad govorimo o obrazovanju, mi u Varaždinskoj županiji, jedini u Hrvatskoj, imamo u osnovnim i srednjim školama gotovo 100 posto rad u jednoj smjeni kao i cjelodnevni boravak. Imamo i deset centara izvrsnosti…i rezultati se vide: naša djeca su među najuspješnijima na državnim i međunarodnim natjecanjima. To su modeli koje namjeravamo i ovdje ponuditi, i kroz program gospodina Livaka i Narodne stranke- reformista. – istakao je Čačić.

Osnovne smjernice programa Reformista u našoj županiji, su cestogradnja, poljoprivreda, kulturno-povijesna baština, zaštita prirode i okoliša te snažno ulaganje u obrazovanje.

Vezano uz mogućeg kandidata za gradonačelnika Požege iz Narodne stranke Reformisti Požega poručili su da u ovom trenutku pregovaraju s nekoliko poznatih poduzetnika pa će nakon toga donijeti konačnu odluku.

Na sinoćnjoj izbornoj skupštini Narodne stranke – Reformisti u Požegi izabran je Gradski odbor od 6 članova te Nadzorni odbor od 3 člana.