Arhiva

Potpisan ugovor za izgradnju restorana u Đačkom domu Požega

26-01-2021 • 00:00
Rva

 

Vrijednost radova je 6,1 milijuna kuna, a planirani završetak je do kraja kolovoza 2021. godine. Sredstva za radove osigurala je Požeško-slavonska županija.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Danas je u Đačkom domu Požega potpisan ugovor za izgradnju restorana za korisnike Doma.

Danas je u Đačkom domu Požega potpisan ugovor za izgradnju restorana za korisnike Doma. Ugovor su potpisali ravnatelj Đačkog doma Josip Matuha i predstavnik izvođača radova Josip Lukić, a potpisivanju je prisustvovao i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Vrijednost radova je 6,1 milijuna kuna, a planirani završetak je do kraja kolovoza 2021. godine. Sredstva za radove osigurala je Požeško-slavonska županija.

Đački dom Požega je ustanova u djelatnosti srednjeg školstva u kojoj se učenicima osiguravaju odgojno-obrazovni rad, smještaj i prehrana tijekom pohađanja srednjoškolskog obrazovanja. Dom je mješovit i može primiti više od 120 učenika, a zaposlena su 22 djelatnika. Energetska obnova Đačkog doma obavljena je prije četiri godine, a danas je potpisan ugovor o izgradnji restorana koji će dati dodatnu kvalitetu uvjetima rada i boravka u toj ustanovi.

“Pružamo usluge smještaja i prehrane učenicima iz sedam susjednih županija i dugogodišnja nam je želja da naša ustanova dobije svoj restoran. Zahvalni smo što su župan Tomašević i Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije Panora dali punu podršku ovom projektu kako bismo imali još bolje uvjete uz svoj restoran, a susjedna nam Obrtnička škola dobit će u vlasništvo prostor restorana koji trenutno koristimo. ” – rekao je ravnatelj Đačkog doma Josip Matuha.

“Ovdje nije samo u pitanju izgradnja kuhinje Đačkoga doma jer s ovim projektom objedinjujemo sve aktivnosti na kojima radimo već nekoliko godina, od energetskih obnova naših osnovnih i srednjih škola do projekata koje pripremamo za budućnost.

U tijeku je realizacija projekta Regionalnog centra kompetencija na prostoru Poljoprivredno-prehrambene škole vrijednog više od 80 milijuna kuna, pri kraju smo energetskih obnova školskih objekata, a uz izgradnju ovog restorana i kuhinje dobit ćemo i nove smještajne kapacitete u Domu. Cilj nam je i želja da u našu županiju dođu učenici iz svih županija Republike Hrvatske.” – naglasio je župan Alojz Tomašević