Arhiva

Pleternica: Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao podršku kandidatima HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima

02-03-2021 • 00:00
Rva

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i premijer Andrej Plenković nazočio je današnjoj sjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije

Content photo Content photo

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i premijer Andrej Plenković nazočio je današnjoj sjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i premijer Andrej Plenković nazočio je današnjoj sjednici Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije održanoj u Pleternici, u pratnji ministara Tome Medveda, Marija Banožića, Josipa Aladrovića, saborske zastupnice i gradonačelnice Pakraca Anamarije Blažević te brojnih drugih dužnosnika članova HDZ-a i članova Županijskog odbora stranke.

– Održali smo sastanak s proširenim predsjedništvom, analizirali političku situaciju u županiji te ostvarena postignuća u ovih nekoliko godina. Velikom reformom, županije, gradovi i općine dobili su u ovoj županiji dvostruko više sredstava u izvornim proračunskim sredstvima. Od ukupno 212 milijuna eura i fondova EU na području Požeško-slavonske županije, 208 milijuna dogovoreno je u našem mandatu, a u mjere za očuvanje radnih mjesta zbog pandemije do sada je isplaćeno 110 milijuna kuna u ovoj županiji. Na tom tragu ćemo se nastavljati zalagati i dalje, a što se može vidjeti ovdje u Pleternici, koji je jedan od najagilnijih gradova u apsorpciji sredstava. -, izjavio je Plenković.

Dao je potporu odluci Županijskog odbora da Antonija Jozić bude kandidatkinja za županicu, kandidatu za gradonačelnika Požege prof.dr.sc. Željku Glaviću, te po prvi puta javno potvrdio da će kandidatkinja za gradonačelnicu Pleternice biti Marija Šarić, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica.

Aktualna gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić zahvalila je premijeru na dolasku u Požeško-slavonsku županiju.

– To je izraz političke i ljudske podrške kandidaturama za predstojeće izbore, to je podrška Vlade za sve ono što smo radili u jedinicama lokalne samouprave u proteklom vremenu. Biti kandidatkinja HDZ-a za županicu je iznimno odgovorna dužnost, ali i velika čast meni osobno. Kao buduća županica želim sva svoja znanja, iskustva i kompetencije prenijeti na cijelu županiju. -, rekla je Antonija Jozić.

Premijeru se na dolasku zahvalio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i kandidat za gradonačelnika Požege prof.dr.sc. Željko Glavić.

– Danas smo raspravili aktualna pitanja vezano za predstojeće izbore. HDZ ima vrlo tešku zadaću potvrditi najbolji rezultat na izborima  2017. godine, kad je svih deset jedinica lokalne samouprave i Županiju osvojila Hrvatska demokratska zajednica. Taj rezultat neće biti lako ponoviti, ali siguran sam da to možemo. Očekujemo i dalje podršku stranke i predsjednika na ovim izborima, te onima koji budu obnašali dužnosti u ime HDZ-a nakon provedenih izbora., – zaključio je dr. Glavić.