Arhiva

Ožujak je kazališni slavljenički mjesec

19-03-2021 • 00:00
Rva

„Povedite dijete u kazalište“ dugogodišnji je slogan Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade koji se tradicionalno obilježava 20.ožujka

„Povedite dijete u kazalište“ dugogodišnji je slogan Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade koji se tradicionalno obilježava 20.ožujka

„Povedite dijete u kazalište“ dugogodišnji je slogan Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade koji se tradicionalno obilježava 20.ožujka. Tako će i mali Požežani, nažalost ove godine malobrojni, sudjelovati u tom obilježavanju u svom gradskom kazalištu koje je za njih pripremilo predstavu „Doktor Svelječić“ iz nama prijateljskog kazališta iz Siska. Iako doktor Svelječić liječi sve bolest, nažalost nas nije uspio izliječiti od corone, ali će zasigurno unijeti bar malo radosti našim najmlađim posjetiteljima. Predstava je u subotu, 20.ožujka s početkom u 11 sati.

Ožujak je u pravom smislu kazališni slavljenički mjesec jer se 27. o.m. obilježava i Svjetski dan kazališta. U Gradskom kazalištu Požega obilježit će se uistinu radno, jer nas 27. ožujka čekaju čak dva gostovanja s našom dječjom predstavom „Djevojčicom sa šibicama“. Prijepodne smo na gostovanju u Vinkovcima u GK „Joza Ivakić“ gdje igramo dvije izvedbe u 11 i 12 sati, dok u 18 sati probijamo led s prvim gostovanjem u velebnom pleterničkom Intermedijalnom centru „Terra Panonica“. Vjerujemo da će „Djevojčica sa šibicama“ dobro zagrijati dlanove malih ljubitelja kazališta. 

Dan prije, 26.ožujka, povodom Svjetskog dana kazališta u galeriji “Ciraki” s početkom u 18 sati bit će otvorena izložba fotografije Požežanina Hrvoja Mikolčevića. Naziv izložbe je „LIST, OBLAK & LJUBAV” koja će nas kroz izbor fotografija podsjetiti na tri predstave vlastite produkcije: „Vjenčani list“, „Hajdemo skakati po tim oblacima“ te „Igra ljubavi i slučaja“. U nedjelju pak, 28. ožujka s početkom u 20 sati Požežani mogu ponovo uživati u našoj nagrađenoj predstavi „Igra ljubavi i slučaja“. 

Ako već lani zbog lockdown-a nismo bili u prilici obilježiti ova dva datuma, sada se unatoč ograničenjima pruža mogućnost požeškim ljubiteljima kazališta da 20., 26. te 28. ožujka i sami postanu sudionici kazališnog slavlja. 

Vidimo se u kazalištu!