Arhiva

Nikolina Šutalo: “Već ovog ljeta posjetitelji će moći uživati na kupanju u Aquaparku Shhhuma”

28-04-2021 • 00:00
Rva

Nakon godina čekanja, mogu zasigurno reći da će se aquapark otvoriti ove sezone

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Nakon godina čekanja, mogu zasigurno reći da će se aquapark otvoriti ove sezone

Tvrtka Vinota, u vlasništvu 24-godišnje Nikoline Šutalo, 2016. otkupljuje potraživanje za bazene u Velikoj, a 2017. otkupljuje i hotel čija je gradnja započela 2004. godine, no i on će biti gotov, kako se Nikolina nada, do 2026. godine.

-Nakon godina čekanja, mogu zasigurno reći da će se aquapark otvoriti ove sezone, no ne znam točan datum. Radovi kasne jer nam vrijeme nije bilo od ruke, ali sretna sam i zadovoljna jer znam da će već ove sezone posjetitelji moći uživati na kupanju u aquaparku.

-Bilo je potrebno pričekati neko vrijeme kako bi se riješili problemi vezani za stečaj. Kada je to riješeno nesmetano smo krenuli u realizaciju projekta. Trenutno radimo na prvoj fazi, odnosno Aquaparku Shhhuma koji će imati olimpijski bazen, dječji bazen, bazen tobogana i lazy river. Druga faza je hotel, a planiramo i cjelogodišnji rad kompleksa izgradnjom zatvorenih bazena koji će biti obuhvaćeni zadnjom fazom ulaganja u izgradnji niza športsko-rekreacijskih sadržaja.

Radovi se odvijaju na kompleksu bazena, uz bazene dolaze restoran, fast food i slastičarnica, vanjski sportski tereni i parkiralište, ukupnog dnevnog kapaciteta 720 kupača.

Hotel će sadržavati 104 smještajne jedinice. Za poslugu hrane i pića koristit će se glavni restoran, vinoteka, lobby bar i bazenski bar. Osim toga, opuštanje i vježbanje bit će moguće u visoko kvalitetnom Wellness & Spa te sadržajima uz fitness centar.

– Iako je turistička potražnja skoro zanemariva u odnosno na hrvatsko primorje, turizam u kontinentalnoj Hrvatskoj je karakteriziran s ravnomjernijom turističkom potražnjom tokom godine zahvaljujući miksu tržišnih segmenata koji se sastoji od odmorišnih i poslovnih gostiju. Potencijal je u tome što klasično odmaranje na moru i suncu turisti mogu upotpuniti otkrivanjem nove destinacije u autentičnom, slavonskom okruženju. – dodala je Šutalo.

– Lokacija je iznimno mirna i pruža osjećaj relativne odvojenosti od okoline putem zelenih ‘zaklona’, promet nije frekventan te ne očekujujemo veće prometne buke. S obzirom na smještaj objekata u samoj kotlini okruženoj vegetacijom, pogledi sa svih strana lokacije usmjereni su prema šumskom zelenilu.

– Nalazimo se na 180 km udaljenosti od Zagreba zbog čega postoji potencijal privlačenja domaćih gostiju i pozicioniranja kao vikend destinacije, ali i stranih gostiju u sklopu odlaska na obalu tokom sezone. Infrastruktura hotela, ali i infrastruktura općine Velika stvaraju potencijal za privlačenje klubova, a blaga klima ga produžuje kroz cijelu godinu. Novom destinacijom pružamo promjenu okruženja koja razbija rutinu i nudi aktivan rad na sebi i edukaciju u netaknutoj prirodi.  – za kraj je kazala vlasnica Nikolina Šutalo.