Arhiva

Na Glavici ovog vikenda kreće nova sezona Prvenstva Hrvatske u cestovnom motociklizmu

19-05-2021 • 00:00
Rva

Požeška Glavica posljednjih godina ponovno je nezaobilazna točka hrvatskog cestovnog motociklizma

Content photo

Požeška Glavica posljednjih godina ponovno je nezaobilazna točka hrvatskog cestovnog motociklizma

Požeška Glavica posljednjih godina ponovno je nezaobilazna točka hrvatskog cestovnog motociklizma. Prije pedeset godina bila je to jedina kružna staza na području Hrvatskoj, prije slavnog Grobnika, a o značaju Glavice i danas govori podatak da se od deset planiranih cestovnih utrka Prvenstva Hrvatske ove sezone po četiri voze u Požegi i na Grobniku, dok je Slavonskom Brodu i Križevcima pripala po jedna utrka.

Organizacijskog dijela ovogodišnjih utrka prihvatio se Motoklub Sokol (Udruga za razvoj i promicanje moto sporta Sokol Požega), na čelu s predsjednikom, požeškim moto natjecateljem i višestrukim prvakom države Krešimirom Pavelićem.

Utrke Međunarodnog otvorenog Prvenstva Hrvatske voze se u disciplinama: cestovne moto utrke, oldtimeri, skuteri i supermoto u subotu 22. svibnja i u nedjelju 23. svibnja. U subotu se od 8 do 14 sati voze treninzi i kvalifikacije, a od 14,30 sati staraju prve utrke. U nedjelju su slobodni treninzi od 10 sati, dok je start prve utrke u 13 sati. Požeška utrka je prva prvenstvena ove sezone i očekuje se nastup stotinjak vozača iz Hrvatske te nekoliko vozača iz inozemstva.

Uz same utrke organizatori su u pauzi pripremili i moto stunt show te druge atrakcije, kao i bogatu ugostiteljsku ponudu. Sve je, naravno, organizirano u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Ulaz je prihvatljivih 20 kuna po danu.

Glavni pokrovitelj je Grad Požega, zlatni sponzori Presoflex i Incerum Customs. Medijski pokrovitelj je Radio Vallis Aurea.