Arhiva

Ministar Aladrović posjetio danas Dom za odrasle osobe u Novoj Ljeskovici

19-03-2021 • 00:00
Rva

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović zajedno sa svojim savjetnikom Lukom Čirkom obišao je danas Dom za odrasle osobe u Novoj Ljeskovici.

Content photo Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo
00:00
Content photo

Ministar Aladović prvi je puta u svom ministarskom mandatu u posjeti Ljeskovici i iznimno je zadovoljan viđenim.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović zajedno sa svojim savjetnikom Lukom Čirkom obišao je danas Dom za odrasle osobe u Novoj Ljeskovici, gdje je održao radni sastanak s načelnikom Općine Čaglin Daliborom Bardačem i ravnateljicom doma Radom Matoš.  

Ministar Aladović prvi je puta u svom ministarskom mandatu u posjeti Ljeskovici i iznimno je zadovoljan viđenim. Riječ o kvalitetnoj ustanovi, o dobroj suradnji ravnateljice s ministarstvom a kako skrbe za gotovo 300 korisnika i imaju više od 100 zaposlenih, svakako utječu ne samo na čaglinski kraj nego i na samu županiju jer se u Domu nalaze korisnici iz naše ali i iz Brodsko-posavke i Osječko Branajske županije.

Ministar Aladović pojasnio je i razloge današnjeg sastanka

Ravnateljica doma Rada Matoš zahvalila se ministru Aladroviću na posjeti 

Na taj način, naglašava ravnateljica,  poboljšava  se način njihova života i daje pravo na život u zajednici kao i svakom građaninu Hrvatske , odnosno pravo na izbor. Ravnateljica Matoš dodaje da će postojeće smještajne kapacitet  zadržati a uz pomoć ministarstva ukoliko bude moguće u  planu je  i razvoj novih kapaciteta , novih aktivnosti razvijajući nove usluge kao ustanova.

Načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač također se zahvalio ministru Aladroviću na posjeti te istaknuo važnost ovakve ustanove za čaglinski kraj. Najavio je i dalje  dobru suradnju i pomoć Domu.