Arhiva

Karlo Ressler: EU fondovi su postali generator razvoja Požege i Požeško-slavonske županije

05-05-2021 • 00:00
Rva

Karlo Ressler, HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu, danas je u obilasku gradova Požeško-slavonske županije

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Karlo Ressler, HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu, danas je u obilasku gradova Požeško-slavonske županije

Karlo Ressler, HDZ-ov zastupnik u Europskom parlamentu, danas je u obilasku gradova Požeško-slavonske županije. Nakon Lipika i Pakraca, u Požegi su ga ispred Studentskog doma dr. Franjo Tuđman dočekali HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Požege prof.dr.sc. Željko Glavić i kandidat za zamjenika gradonačelnika Požege prof.dr.sc. Borislav Miličević, te kandidatkinja HDZ-a za županicu Antonija Jozić sa zamjenikom županice Ferdinandom Trohom.

Studentski dom je u sklopu Veleučilišta u Požegi, pa je gosta s obrazovnom ustanovom, uspjesima i planovima upoznao kandidat Borislav Miličević, ujedno i dekan Veleučilišta.

Željko Glavić je izjavio kako je Karlo Ressler svojim dolaskom došao dati potporu HDZ-ovim kandidatima na području cijele Požeško-slavonske županije.

„Ovaj posjet nam je izuzetno važan, jer je gospodin Ressler mlad i perspektivan političar, koji će nam sigurno u vezi s Europskom unijom i EU fondovima i u budućnosti pružiti značajnu podršku ovoj županiji.“, izjavio je dr. Glavić.

Prije Požege obišao je Centar umjetne inteligencije u Lipiku, jedan od velikih temelja  razvoja gospodarstva i IT sektora Požeško-slavonske županije, dok je s gradonačelnicom Pakraca Anamarijom Blažević obišao Pakrac i sve velike infrastrukturni objekti koji se tamo provode.

Kandidatkinja za županicu Antonija Jozić dodala je kako će nakon Požege posjetiti ćemo Pleternicu i Kutjevo, te na taj način zaokružiti posjet s porukom da je ova županija itekako spremna za EU fondove.

„Velik broj projekata pripremljen je u gradovima, općinama i Županiji, samo kroz mehanizam za otpornost i oporavak prijavili smo projekte vrijedne 2 milijarde kuna. Nadamo se uspješnoj suradnji u budućnosti sa zastupnikom Resslerom, koji je član odbora za umjetnu inteligenciju u EU parlamentu te izvjestitelj proračuna, pa je ovo izvrsna poruka iz Požege vezano za financiranje projekata i razvoj IT sektora.“, rekla je Antonija Jozić.

Karlo Ressler sa zadovoljstvom je pružio podršku kandidatima na području Požeško-slavonske županije, upoznavši se s brojnim projektima koji se provode, a financirani su kroz EU fondove.

„Vidimo da su EU fondovi postali generator razvoja Požege, Slavonije i Hrvatske općenito, sa značajno boljim korištenjem sredstava, pogotovo u zadnjih pet godina, ali isto tako s velikim mogućnosti koje nam se otvaraju u sljedećem sedmogodišnjem razdoblju, s preko 24 milijarde eura koje su nam na raspolaganju. Uvjeren sam da će s vizijom koju kandidati HDZ-a imaju u svim gradovima i županiji se moći ostvariti novi projekti, koji će oplemeniti ovaj kraj, vratiti povijesnu tradiciju visokog školstva u Požegi, ali i doprinijeti ne samo obrazovanju, nego mogućnosti da se pronađu kvalitetna radna mjesta, pa i u području umjetne inteligencije, što smo imali priliku vidjeti u Lipiku. Još jednom čestitam svim kandidatima HDZ-a na svemu što je ostvarenom u proteklom mandatu i želim im uspjeh na izborima, ali isto tako i u sljedeće četiri godine, kako bi Požega i Požeško-slavonska županija ostali kraj u kojemu se može kvalitetno obrazovati, naći kvalitetno i dobro plaćeno radno mjesto i zasnivati obitelji.“, izjavio je Karlo Ressler.