Arhiva

Grad Požega u 2021. godini dodijelit će ukupno 64 stipendije

04-01-2021 • 00:00
Rva

Temeljem odluke Povjerenstva za dodjelu stipendija, Grad Požega u 2021. godini dodijelit će ukupno 64 stipendije. 

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Temeljem odluke Povjerenstva za dodjelu stipendija, Grad Požega u 2021. godini dodijelit će ukupno 64 stipendije

Temeljem odluke Povjerenstva za dodjelu stipendija, Grad Požega u 2021. godini dodijelit će ukupno 64 stipendije. Njih 29 su prošlogodišnji stipendisti, dok je na današnjoj svečanosti stipendije primilo 30 studenata (20 redovnih i 10 izvanrednih) i 5 učenika (3 redovna i 2 izvanredna) koji su gradskim stipendistima postali 1. siječnja 2021. godine. U gradskom se proračunu za tu namjenu u ovoj godini planira 600.000 kuna. Unatrag nekoliko godina Grad je povećao iznos pojedinačne studentske stipendije prvo sa 750 na 850 kuna, dok ona danas iznosi 1000 kuna te uveo stipendiranje darovitih učenika srednjoškolaca čija je iznos stipendije prvo bio 400 kuna, dok je on sada podignut na 500 kuna.

 

– U ime gradonačelnika Grada Požege Darka Puljašića izražavam zadovoljstvo što smo se danas okupili u svečanoj Gradskoj vijećnici u prigodi dodjele vaših stipendija. Od svake nove godine puno toga očekujemo, vjerujem da tako i od vas mnogo toga očekuju vaši roditelji i vaša okolina. Moj je savjet da se ne obazirete na tuđa očekivanja i da idete svojim putem, budite prije svega sebi na ponos pa onda drugima. Vjerujete u sebe i gradite sebe, a mi ćemo se potruditi da vam makar malo olakšamo vaše školovanje. Želim vam puno zdravlja i uspjeha, da ostvarite svoje želje i ciljeve te da se kao ljudi afirmirate i, ako je moguće, vratite u ovu našu sredinu koja ima puno potencijala, a koji upravo vi predstavljate. – poručio je zamjenik Troha.

Studentsku stipendiju ove godine dobili su Anja Dundović, Tin Veočić, Iva Bradić, Karlo Maček, Andrea Došlić, Josip Matiješević, Lucija Pavlović, Paula Pavlović, Marija Jurišić, Fran Petar Vojnović, Luka Pamer, Mirta Topalušić, Patrick Pok, Gabrijela Bilić, Martina Bubanj, Matea Nujić, Lorena Miličević, Đuro Đakić, Dorotea Dvoraček, Marta Šunjo, Magda Galić, Marija Toromanović, Marija Glibo, Tonka Pavelić, Mateja Flisar, Ivona Soldo, Stjepan Flisar, Eleonora Čavec, Magdalena Rendulić, Lucija Kovač, dok su učeničku stipendiju dobili Egon Hajpek, Ines Matičević, Josipa Pavlić, Nora Pisker i Niko Pisker