Arhiva

Aglomeracija Pleternica: Radovi se izvode na više lokacija

20-05-2021 • 00:00
Rva
U tijeku je projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica naručitelja Tekije d.o.o. Požega

 

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U tijeku je projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica naručitelja Tekije d.o.o. Požega

U tijeku je projekt Razvoj vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Pleternica naručitelja Tekije d.o.o. Požega.

Trenutno se radovi izvode na više lokacija i faza uz angažman većeg broja ljudi i strojeva, unatoč promjenjivim vremenskim prilikama sa dosta oborina koje otežavaju rad na postavljanju kolektorskog sustava.

Faza 2: Dervišaga – Kuzmica – Srednje Selo – Viškovci – Blacko

Radi se na postavljanju kolektorskog sustava u Dervišagi, Blacku, Kuzmici, Srednjem Selu i Viškovcima gdje se postavlja gravitacijski i tlačni vod. Planirana je izgradnja i crpne stanice, kišnog preljeva i 2 retencijska bazena. Projektirano je 8.973m gravitacijskog i 2.022m tlačnog voda. Izvedeno je 916 m tlačnog voda i 5.658 m gravitacijskog voda. Ugrađeno je 174 revizijskih okana.

Faza 4: Sulkovci – Bzenica

Nastavljena je izgradnja kolektorskog sustava u Bzenici i Sulkovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Izvedeno je 5.551 m gravitacijskog i 1.202 m tlačnog voda. Ugrađeno je 171 revizijsko okno.

Faza: Frkljevci – Kadanovci

U tijeku je postavljanje kolektorskog sustava u Frkljevcima i Kadanovcima gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm i tlačni vod. Projektirano je 1.468 m gravitacijskog i 1.014 m tlačnog voda te 3 crpne stanice.

Izvedeno je 756 m gravitacijskog voda. Ugrađena su 23 revizijska okna.

Faza: Gradac

Nastavljena je izgradnja kolektorskog sustava u Gradcu gdje se postavlja gravitacijski vod promjera 300 mm. Projektirano je 5.992 m gravitacijskog voda te 2 crpne stanice.

Izvedeno je 3.727 m gravitacijskog voda. Ugrađeno je 114 revizijskih okana

Započinju elektro-strojarski radovi na crpnim stanicama CS Sulkovci1, CS Gradac 1, CS Frkljevci 2 i CS Bzenica 1, uz ugradnju predviđene elektro strojarske opreme.

Započeli su i radovi ugradnje okana kućnih priključaka te se u narednom razdoblju očekuje ugradnja većeg broja okana nakon čega slijede sanacijski radovi kako prometnih tako i svih korištenih i tijekom radova oštećenih površina.

Radove izvodi tvrtka Presoflex gradnja d.o.o. Požega. Od ukupno ugovorenih 44.561 m kolektorskog sustava na projektu Aglomeracije Pleternica do sada je izvršeno 24.495 m (53,76%). Tekija d.o.o.