Arhiva

Zimska služba Komunalca Požega spremno dočekuje prve intervencije

16-11-2020 • 00:00
Rva

Komunalac Požega d.o.o. održava oko sto kilometara prometnica u gradu Požegi i prigradskim naseljima

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Komunalac Požega d.o.o. održava oko sto kilometara prometnica u gradu Požegi i prigradskim naseljima

Zimska služba Komunalca Požega d.o.o. spremno dočekuje prve intervencije. U nazočnosti predstavnika Grada Požege i PU požeško-slavonske djelatnici Komunalca Požega d.o.o., koji obavlja poslove zimske službe na području Požege i prigradskih naselja, prezentirali su vozila i strojeve s kojima obavljaju čišćenje ulica i nogostupa tijekom zimskih mjeseci.

– Zimska služba je spremna za djelovanje od 15. studenoga sukladno svim pravilima i propisima. Na našim skladištima imamo oko 80 tisuća kilograma soli i još je 75 tisuća u dolasku. Oprema je funkcionalna i spremna, a napravljeni su i ugovori s kooperantima u slučaju iznimnih situacija ili djelovanja korona virusa koji može onesposobiti naše djelatnike. – rekao je Josip Vitez, direktor tvrtke Komunalac Požega.

Komunalac Požega d.o.o. održava oko sto kilometara prometnica u gradu Požegi i prigradskim naseljima. Čišćenje se provodi prema zonama prioriteta s obzirom na lokaciju javnih službi, prometnu važnost ulica i frekvenciju prometa. Grad Požega i prigradska naselja su podijeljeni u četiri zone prioriteta. U prvoj su zoni centar grada, najfrekventnije nizinske i važnije brdske ulice dok su u četvrtoj zoni nerazvrstane ceste i ulice prema i u prigradskim naseljima.

– Vrijedni djelatnici požeškog Komunalca vodit će brigu da svi sugrađani, pogotovo oni koji žive u brdskom području, budu sigurni i da mogu imati dobru prohodnost do svojih radnih mjesta ili domova. No, moramo biti i ekonomični. Usudio bih se reći da možda čak i previše čistimo naše ulice, moramo biti svjesni da EU nalaže neka nova mjerila kojima ćemo se morati prilagoditi. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Planom rada zimske službe obuhvaća se čišćenje snijega i održavanje nužne prohodnosti ulica u Gradu Požegi i prigradskim naseljima, te nerazvrstanih cesta u zimskom razdoblju od 15.11. tekuće do 15.03. naredne godine, a radi sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima.