Arhiva

Zbog pandemije korona virusa Pleternica bez tradicionalnih manifestacija u lipnju

03-06-2020 • 00:00
Rva

Ove godine nećemo uživati niti u Cvjetićima glazbe niti u smotri folklora, a nažalost ni u konjičkom turniru te nadaleko poznatoj fišijadi.

Content photo

Ove godine nećemo uživati niti u Cvjetićima glazbe niti u smotri folklora, a nažalost ni u konjičkom turniru te nadaleko poznatoj fišijadi.

Rast kvalitete i sadržaja manifestacija u lipnju koji je Pleternica posljednjih godina postigla ove je godine zbog pandemije korona virusa zaustavljen.

Tako ove godine nećemo uživati niti u Cvjetićima glazbe niti u smotri folklora, a nažalost ni u konjičkom turniru te nadaleko poznatoj fišijadi.

– S obzirom na cjelokupnu situaciju prouzrokovanu Covid-19 pandemijom nismo mogli održati audicije koje su planirane u ožujku. Samim time sprječeni smo u nastavku aktivnosti koje su potrebne u organizaciji Cvjetića glazbe tako da nažalost ove godine nećemo održati jedini dječji festival tamburaške glazbe – poručuje Katarina Aladrović Slovaček, predsjednica GD Cvjetići glazbe.

 

 

Sličnog su razmišljanja i u KUD-u Orljava, nositelju organizacije smotre folklora. – Iako imamo dugu tradiciju održavanja smotre u lipnju i mi smo kao društvo zahvaćeni ograničenjima. Doduše, više onima koja su iza nas nego postojećima jer zbog zabrane okupljanja nismo imali probe, niti mi, niti ostala društva koja nam dolaze. Jasno da nitko ne može i ne želi doći nespreman tako da u lipnju nažalost ne možemo organizirati smotru folklora – rekao je Renato Brankovan, predsjednik KUD-a Orljava.

Iako svi izražavaju žaljenje zbog nemogućnosti organizacije sretni su jer je odgovornim ponašanjem sačuvano zdravlje svih nas. S tim se slaže i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

– Naravno da će nam svima nedostajati manifestacije u lipnju, ali vjerujem i kako razumijemo udruge koje su nositelji organizacije manifestacija. Što se tiče mjera koje su na snazi odnosno dodatnih najavljenih popuštanja organizacija je moguća, ali kao što su i organizatori naveli pripreme kreću puno ranije, a one u proteklim mjesecima nisu bile moguće – kaže Jozić.

Ipak lipanj neće biti prazan, pa se tako očekuje koncert na Trgu bećarca, a knjižnica će također imati svoj Knjignik kao i proteklih godina.