Arhiva

Vlado Boban nam je potvrdio: Da, odlazim s mjesta općinskog načelnika

06-06-2020 • 00:00
Rva

Vlado Boban preuzeo je Općinu Velika 2006. godine u golemim dugovima, a idućih deset godina rješavao financijske probleme i ovrhe od 25 milijuna kuna

 

Vlado Boban preuzeo je Općinu Velika 2006. godine u golemim dugovima, a idućih deset godina rješavao financijske probleme i ovrhe od 25 milijuna kuna

Općinski načelnik Općine Velika Vlado Boban povlači se s dužnosti načelnika godinu dana prije isteka mandata. Poznavateljima lokalnih političkih zbivanja ovo ne predstavlja iznenađenje, jer kako nam je i sam Vlado Boban večeras potvrdio, ovu odluku nije donio ishitreno i preko noći.

– Ja već dvije godine razmišljam o odlasku u privatni sektor. Prvenstveni razlog su bolji uvjeti i bolje plaćeno radno mjesto. Naglašavam da ne odlazim iz stranke, i dalje sam predsjednik općinskog odbora HDZ-a Velika, radimo punom parom  i spremamo se za nadolazeće parlamentarne izbore. Da prekinem špekulacije moram naglasiti da ne odlazim u neku drugu stranku ili na neku drugu listu. Načelnik sam gotovo 15 godina i moj razlog je isključio poslovne prirode, moram misliti na obitelj i budućnost. – rekao nam je Vlado Boban.

Vlado Boban preuzeo je Općinu Velika 2006. godine u golemim dugovima, a idućih deset godina rješavao financijske probleme i ovrhe od 25 milijuna kuna. Tek posljednjih nekoliko godina Velika je stala na noge, ostvarila više kapitalnih investicija na svome području, pa sve do poznate odluke o kupnji veličkog stadiona, gdje se danas nalazi prostor općinske uprave.

Do redovnih izbora 2021. godine Općinu Velika vodit će zamjenik općinskog načelnika Ivica Potočanac.