Arhiva

Vincelovo u Požegi – manifestacija koja spaja zelenu i plavu Hrvatsku

19-01-2020 • 00:00
Rva

Požegom se jučer širio miris tradicionalnih slavonskih specijaliteta i morskih delicija.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Požegom se jučer širio miris tradicionalnih slavonskih specijaliteta i morskih delicija.

Požegom se jučer širio miris tradicionalnih slavonskih specijaliteta i morskih delicija. Ova bogata gastronomska ponuda dio je projekta „Zeleno-plavo” koji se već trinaestu godinu za redom održava u Požegi, a uz pokoju kapljicu domaćeg vina obilježeno je i još jedno Vincelovo. Kako to tradicija nalaže, početak manifestacije obilježila je potpala vincelovske vatre.

– Slavonija ima mnogo toga i zajedno možemo turističku ponudu učiniti još kvalitetnijom. Ovdje su izvrsna vina, izvrsna gastro ponuda, ali i ono najvažnije, izvrsni ljudi. To je resurs koji nam nitko ne može osporiti, to smo pokazali i u Slavoniji i u priobalju. No, mi moramo te dvije izvrsnosti povezati na kvalitetniji način, moramo nadograditi suradnju i dati podršku svima koji se žele baviti turizmom, posebice u Slavoniji. Shvatili smo da imamo resurse koji mogu dati rezultate 365 dana u godini, a Grad Požega pri tom daje bezrezervnu podršku. Prepoznali smo te potrebe i potpora smo svi projektima koje naši obrtnici i OPG-ovci žele realizirati. – poručio je gradonačelnik Puljašić.

Prigodnim riječima obratio se i pomoćnik ministra turizma Robert Pende, a manifestaciju je otvorio predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

– Zelena i plava brazda moraju se spojiti kako bi kroz turizam imali izvoz na kućnom pragu. – naglasio je Ranogajec.

“Zeleno-plavo” manifestacija je koja se održava u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Turističke zajednice Grada Požege te HGK Županijske komore Požega, a ove godine pozivu da promoviraju hrvatske autohtone proizvode, tradiciju i običaje odazvalo se oko 300 sudionika, obrtnika iz kontinentalne i jadranske Hrvatske, od Dubrovnika do Vukovara. Manifestaciju su podržali brojni domaći obrtnici, vinari i ugostitelji koji su također dali svoj veliki doprinos kako bi sve bilo na vrhunskoj razini.

Pogledajte fotogaleriju.