Arhiva

Uređenje kružnih tokova napokon se bliži kraju – asfaltiranje u idućih deset dana

11-11-2020 • 00:00
Rva

Gradnja kružnih tokova na križanju ulica Zvonimirove i Osječke i Industrijske i Osječke napokon se bliži svome kraju

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Gradnja kružnih tokova na križanju ulica Zvonimirove i Osječke i Industrijske i Osječke napokon se bliži svome kraju

Gradnja kružnih tokova na križanju ulica Zvonimirove i Osječke i Industrijske i Osječke napokon se bliži svome kraju. Radove je obišao gradonačelnik Požege i saborski zastupnik Darko Puljašić u pratnji predstavnika investitora Gorana Martinovića, rukovoditelja poslovne jedinice Osijek i Mate Vinarića, voditelja tehničke ispostave Slavonski Brod.

– Nalazimo se na jednom od najvažnijih gradilišta u gradu Požegi, zajedno s predstavnicima Hrvatskih cesta kao investitora ovih radova. Uz velike napore Hrvatskih cesta, Grada Požege i drugih dionika u ovom procesu, uspjeli smo dogovoriti i ukloniti sve tehničke nedostatke i probleme i u idućih deset dana započet će asfaltiranje oba kružna toka i njihove puštanje u promet. Nakon toga započinju radovi na izgradnji trećeg kružnog toka i nadamo se da će u iduće dvije godine svih sedam faza biti završeno, a cesta D38 osigurati brži i sigurniji tranzit kroz grad Požegu. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Podsjetimo, dionica državne ceste D38 kroz grad Požegu već je nekoliko mjeseci veliko gradilište. Hrvatske ceste d.o.o. su u svom planu investicijskog održavanja državnih cesta dale izraditi projekt rekonstrukcije državne ceste DC38 kroz grad Požegu u duljini od ukupno 3,02 kilometra. Trenutno se rade faze I i VII radova. Faza VII je duljine oko 300 metara i predstavlja dva kružna toka na kraju dionice koja je predviđena ovom rekonstrukcijom.