Arhiva

UO PR Ilijane Lončar vratila se iz Zagreba s pregršt nagrada

19-10-2020 • 00:00
Rva

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar sudjelovala je  u subotu na 8. Dječjim susretima “Budućnost u nama”, koje je organizirala Udruga Um, Duh i Tijelo – Gombalište iz Zagreba

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar sudjelovala je u subotu na 8. Dječjim susretima “Budućnost u nama”, koje je organizirala Udruga Um, Duh i Tijelo – Gombalište iz Zagreba

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar sudjelovala je  u subotu na 8. Dječjim susretima “Budućnost u nama”, koje je organizirala Udruga Um, Duh i Tijelo – Gombalište iz Zagreba.

Na manifestaciji festivalsko-natjecateljskog karaktera, Požežani su nastupili sa sedam koreografija te osvojili šest prvih i jedno treće mjesto odlukom stručnog žirija. Marta Matošević sveukupna je pobjednica natjecanja s najviše osvojenih bodova za koreografiju Kum- Kum, mentorice i koreografkinje Ilijane Lončar.

Festival je održan u skladu s epidemiološkim mjerama, pa je dio programa izveden uživo na pozornici Centra za kulturu Travno, dok je dio prijavljen u obliku video prezentacije. Požeški plesači predstavili su se sa sedam koreografija, a većina grupnih je prijavljena putem videa. Na pozornici Centra za kulturu Travno nastupila je grupa suvremenog plesa 4. razreda osnovne škole s koreografijom “Mozart i Mozartine” te solisti Petar Galović, Iva Marjanović i Marta Matošević. U video izdanju predstavljene su koreografije starijih plesačica “Be stronger and believe”, “Feel the vibration” i solo Anamarije Jakoubek “So close”. 

– Unatoč neuobičajenim okolnostima, uspjeli smo prevladati  sve izazove i potvrditi upornost i kvalitetu svog rada. U ovim doista ograničavajućim vremenima uspjeli smo realizirati gostovanje i još k tome vrlo uspješno. Osobno sam najviše ponosna na njihovu hrabrost i snalažljivost da bez generalne probe (uvjetovano epidemiološkim mjerama) stupe na scenu, u potpuno novo okruženje, s minimalno publike i svakojakih uputa što se smije i ne smije glede prijeteće corone. Veliko je to bilo životno iskustvo i meni, a kamoli njihovim mladim glavicama. Čestitam još jednom svima kao i njihovim roditeljima na lijepom odgoju i povjerenju koje su mi dali kao pedagogu. Moje srce je puno. – izjavila je Ilijana Lončar.