Arhiva

U Gradcu 20. lipnja „Memorijalni turnir Tomislav Šedevi – Ivica Zeba“

10-06-2020 • 00:00
Rva

Turnir se organizira za dva prerano preminula bivša igrača NK Slaven, koji su kroz život proveli puno zajedničkih trenutaka

Turnir se organizira za dva prerano preminula bivša igrača NK Slaven, koji su kroz život proveli puno zajedničkih trenutaka

Nogometni klub Slaven Gradac u subotu 20. lipnja organizira Memorijalni turnir Tomislav Šedevi – Ivica Zeba. Turnir se organizira za dva prerano preminula bivša igrača NK Slaven, koji su kroz život proveli puno zajedničkih trenutaka. Osim što su više godina dijelili svlačionicu gradačkog kluba s kojim su tada ispisivali najljepše stranice klupske povijesti, dijelili su i uniformu Hrvatske vojske u kojoj su obojica radila. Prst sudbine bio je okrutan, pa ih je osim životnih radosti povezala i smrt. Naime, obojica su ovozemaljski put završila u teškim prometnim nesrećama u kojima su stradali kao biciklisti. Tomislav 21. studenog 2015. nedaleko Vukovara, kad je s prijateljima išao hodočastiti herojima obrane grada, jer je 18. studenog bio spriječen zbog straže, dok je Ivica stradao 13. rujna 2019. godine u Vidovcima, dok je uživao u vožnji s tek vjenčanom suprugom.

Do sada su održana 4 turnira u sjećanje na Tomislava, a sada se od petog izdanja, nažalost, pridružuje i Ivica, koji je do sada bio prvi među organizatorima turnira. Prijave za turnir se vrše telefonski (Mijo – 098-959-7440, Josip – 098-963-7754) do 19. lipnja, kad će se i održati izvlačenje parova. Igra se na asfaltnoj podlozi s polumrtvom loptom uz četiri igrača u polju plus vratar.

Turnir se održava na igralištu Osnovne škole Gradac, a najboljim ekipama pripremljene su i vrijedne nagrade. Najbolje tri ekipe će podijeliti ukupno prikupljene kotizacije na način da će pobjednik osvojiti 50% fonda, drugoplasirani 30%, a pobjednik u dvoboju za treće mjesto 20%. Uz to svakoj ekipi ide pehar, a pobjedniku veliki prijelazni pehar, dok će tri najbolja pojedinca dobiti svoje pehare – najbolji igrač, strijelac i vratar.

Na dan turnira, u subotu 20. lipnja s početkom u 11 sati u župnoj crkvi u Sesvetama održat će se i Sveta misa zadušnica za Tomislava i Ivicu ,nakon čega će se na posljednjim počivalištima ova dva velika čovjeka položiti vijenci i zapaliti svijeće.

Do sada je turnir privlačio velik broj ekipa, svaki puta više od 20, i što je vrlo zanimljivo s prilično širokog područja Slavonije, pa čak i iz Zagreba, a osim brojnosti neupitna je i kvaliteta, jer u Gradac dolaze zaista ozbiljne ekipe. Titulu pobjednika brani MNK Jakšić,  član 2. HMNL Istok, koji će i otvoriti turnir. Nakon velike stanke zbog korona krize, lijepa je ovo prilika da se vidi u kakvom su stanju malonogometaši, pa organizatori pozivaju sve ekipe željne dobrog i jakog natjecanja da se na vrijeme prijave na navedene brojeve.