Arhiva

Reciklažno dvorište Velika dovršeno, kreće s radom 13. srpnja

03-07-2020 • 00:00
Rva

Nakon Požege, Pleternice i Jakšića, i Velika je dobila svoje reciklažno dvorište, a danas ga je obišao i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Nakon Požege, Pleternice i Jakšića, i Velika je dobila svoje reciklažno dvorište, a danas ga je obišao i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić

Nakon Požege, Pleternice i Jakšića, i Velika je dobila svoje reciklažno dvorište, a danas ga je obišao i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Općinski načelnik Općine Velika Vlado Boban se tom prigodom zahvalio svima koji su pomogli da ovaj projekt zaživi u Velikoj. Projekt je vrijedan 3,3 milijuna kuna, od čega je Općina financirala oko pola milijuna kuna, a ostalo su sredstva EU fondova i resornog ministarstva.

– Cilj nam je smanjenje divljih deponija na području općine, da gospodarenjem otpadom probudimo svijest mještana kako trebamo čuvati okolinu u kojoj živimo i učiti kako selektirati otpad. Hvala ministarstvu i Fondu za zaštitu okoliša za sve energetske obnove kroz koje smo uredili domove i dvije osnovne škole na području općine, a rezultati i uštede se vide. – izjavio je Boban.

Ministar Ćorić izrazio je zadovoljstvo što su se odlučili na izgradnju reciklažnih dvorišta u Hrvatskoj.

– Siguran sam da će namjena biti itekako važna. Reciklažna dvorišta su u kontekstu cjelokupnog gospodarenja otpada važna karika navikavanju o odvajanju na kućnom pragu, zbog čega mi je posebno zadovoljstvo što smo u proteklih nekoliko godina realizirali preko 150 reciklažnih dvorišta. – rekao je ministar.

Prostor je blagoslovio velički župnik Mario Sanić, a reciklažno dvorište je simboličnom predajom ključeva općinski načelnik Boban na upravljanje predao direktoru Komunalca Požega Josipu Vitezu. Očekuje se da će dvorište s radom početi u ponedjeljak 13. srpnja.

Gosti su uz ministra bili i glavna tajnica Andrea Bartolić te savjetnica direktora Ljiljana Bukovec iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, općinski načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić, zamjenik načelnika Općine Velika Ivica Potočanac, vijećnici veličkog općinskog vijeća te drugi uzvanici i gosti.