Arhiva

Projekt „Svijet kroz dječje oči“ nastavlja se u Pleternici

26-06-2020 • 00:00
Rva

Društvo Naša djeca Pleternica od 1. lipnja provodi projekt „Svijet kroz dječje oči – 5. dio“ u suradnji s Udrugom za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmjeh te Hrvatskom knjižnicom i čitaonicom Pleternica. 

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Društvo Naša djeca Pleternica od 1. lipnja provodi projekt „Svijet kroz dječje oči – 5. dio“ u suradnji s Udrugom za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmjeh te Hrvatskom knjižnicom i čitaonicom Pleternica.

Društvo Naša djeca Pleternica od 1. lipnja provodi projekt „Svijet kroz dječje oči – 5. dio“ u suradnji s Udrugom za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju Osmjeh te Hrvatskom knjižnicom i čitaonicom Pleternica. Projekt u iznosu od 49.735,00 kuna financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Provedba projekta je 8 mjeseci, točnije od 1. lipnja 2020. do 31. siječnja 2021. godine. „Svijetom kroz dječje oči“ žele se unaprijediti prava djece Pleternice i ruralnih naselja provođenjem edukativnih radionica uključujući kreativne, filmske i glazbene radionice te slobodna druženja. Ciljevi projekta su razvijanje dječje kreativnosti, društvene i opće prihvaćenosti, empatije prema očuvanju okoliša, unapređenje društva u cjelini.

 

 

 

Glavne aktivnosti projekta, osim radionica za djecu koje počinju u srpnju, su uspostava projektnog tima, edukacija volontera i tri edukacije o dječjim pravima. Ono što je već iza nas je uspostava projektnog tima te održana edukacija za volontere u suradnji s Udrugom Osmjeh. Na Knjigniku – pikniku s knjigama 19. lipnja održana je edukacija na kojoj je prisustvovalo 20-ak volontera i/ili prolaznika, dok je potpisano 10-ak ugovora o volontiranju. Za one mlađe, održana je i uvodna kreativna radionica te smo tako promovirali projekt široj publici. Svjesni smo da su djeca danas izložena različitim oblicima nekvalitetnih sadržaja u svoje slobodno vrijeme pa bismo željeli ovim projektom poboljšati kvalitetu tih sadržaja, razvijati njihove talente, poticati maštu i kreativnost. Stoga bismo ovim putem pozvali i djecu da nam se pridruže na ljetnim radionicama u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica, ponedjeljkom od 10 do 12 sati ili utorkom od 18 do 20 sati. – istaknula je asistentica projekta Valentina Stojčević.

 

 

 

Projekt Svijet kroz dječje oči je već prepoznat kao jedan kvalitetan projekt za djecu u našoj lokalnoj zajednici i podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dobivamo već peti puta za aktivnosti s djecom. Raduje nas u udruzi da je prepoznat kvalitetan rad s djecom i potreba za ovakvim aktivnostima i u Ministarstvu te ćemo se, kao i do sada, truditi odraditi kvalitetne radionice, djeci pružiti podršku i mjesto da aktivno sudjeluju, druže se i sami promiču i ostvaruju svoja prava. S obzirom na novonastalu situaciju s virusom Covid 19 radionice će se održavati uz određene mjere te molimo i roditelje i djecu da se pridržavaju propisanih uputa. Iako je predviđeno da se većina radionica provodi u prostorijama Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica, potrudit ćemo se da to ipak bude park ili prostor u hladu pokraj knjižnice kako bismo bili na otvorenom prostoru kada vrijeme to bude dopuštalo. Molimo isto tako roditelje i djecu da svoj dolazak na radionicu najave putem telefona našoj asistentici Valentini (095/373-2596) ili na e-mail: . – istaknula je voditeljica projekta i predsjednica Društva naša djeca Pleternica.