Arhiva

Priopćenje župana Alojza Tomašević povodom povratka učenika u školu

25-05-2020 • 00:00
Rva

"Posebnu zahvalu treba uputiti svakako vašim roditeljima, koji su u ovo vrijeme epidemije bili još veća spona između učitelja i učenika i pokazali svima, kako, iako se nositi sa mnogobrojnim zadaćama nije niti malo lako, kada postoji zajedništvo i razumijevanje ipak se ide svojim tijekom", stoji u županovu priopćenju 

“Posebnu zahvalu treba uputiti svakako vašim roditeljima, koji su u ovo vrijeme epidemije bili još veća spona između učitelja i učenika i pokazali svima, kako, iako se nositi sa mnogobrojnim zadaćama nije niti malo lako, kada postoji zajedništvo i razumijevanje ipak se ide svojim tijekom”, stoji u županovu priopćenju

Župana požeško-slavonski je povodom povratka učenika u školu medijima jutros poslao sljedeće priopćenje:

 „Temeljem Zaključka Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. godine, odlučeno je kako se neke skupine učenike mogu vratiti u školske klupe. Izdane su nove preporuke i upute od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naši učenici razredne nastave od 1. do 4. razreda osnovne škole danas se vraćaju svojim redovitim školskim obavezama u školama. Tim povodom želim zahvaliti vama, našim dragim učenicima, na dosadašnjoj upornosti i ustrajnosti u učenju, a time vas i ohrabriti za vaše nove pobjede. Posebnu zahvalu treba uputiti svakako vašim roditeljima, koji su u ovo vrijeme epidemije bili još veća spona između učitelja i učenika i pokazali svima, kako, iako se nositi sa mnogobrojnim zadaćama nije niti malo lako, kada postoji zajedništvo i razumijevanje ipak se ide svojim tijekom.

Dragi maturanti, moram se obratiti i vama, ohrabriti vas i iskazati vam da ćete svojim sposobnostima i znanjem, maturirati u ovoj 2020. godini, koju ćete zasigurno pamtiti cijeli život.

Na kraju, zahvala i svim učiteljicama, učiteljima, nastavnicama i nastavnicima i svima koji su dali svoj obol te u naše učenike, učeći s njima na daljinu, u njih tkali nova znanja.

Ujedno, ovim putem pozivam i sve vozače na oprez kako bi i sami doprinijeli povećanju sigurnosti prometa u našoj Županiji, a time našim učenicima omogućili siguran put od kuće do škole i povratak u obiteljske domove.

                                                                       Vaš župan Alojz Tomašević“