Arhiva

Prihvaćen županijski proračun za 2021. godinu u iznosu od 714 milijuna kuna

10-12-2020 • 00:00
Rva

Na dnevnom redu našlo se dvadesetak točaka, među kojima su najvažnije rebalans ovogodišnjeg proračuna te prijedlog proračuna za 2021. godinu

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

Na dnevnom redu našlo se dvadesetak točaka, među kojima su najvažnije rebalans ovogodišnjeg proračuna te prijedlog proračuna za 2021. godinu

Kako bi se prilagodili aktualnim epidemiološkim uvjetima, vijećnici Županijske skupštine Požeško-slavonske današnju su sjednicu održali u prostoru Gradskog kazališta Požega, u kazališnoj dvorani, ali i u prostoru Galerije Ciraki.

Na dnevnom redu našlo se dvadesetak točaka, među kojima su najvažnije rebalans ovogodišnjeg proračuna te prijedlog proračuna za 2021. godinu.

Nakon drugog rebalansa proračun za ovu godinu smanjen je na prihodovnoj strani na 666 milijuna kuna, uz manjak od oko 11,5 milijuna kuna. Novi proračun za 2021. godinu planiran je u iznosu od 714 milijuna kuna.

Jedina točka koju Županijska skupština nije prihvatila je prijedlog Odluke o prihvaćanju Odluke Gradskog vijeća Grada Požege o prvokupu nekretnine na Trgu Svetog Trojstva, nekadašnje ljekarne. Naime, Požeško-slavonska županija je kao osnivač Ustanove Ljekarna Požega, koja je dospjela u stečaj 2001. godine, namirila stečajne tražbine te okončala postupke, nakon čega je ustanova bez naknade prenijela pravo vlasništva nad nekretninama na Županiju u svibnju 2020. godine. Županija je potom odlučila prodati nekretninu na atraktivnoj lokaciji, a pravo na prvokup za procijenjeni iznos od 4,3 milijuna kuna odlučilo je prihvatiti Gradsko vijeće Grada Požege. Odluku o prihvaćanju Odluke Gradskog vijeća Grada Požege o prvokupu nekretnine iz lipnja ove godine skupština ipak nije prihvatila.

Među ostalim odlukama izdvajamo suglasnost Požeško-slavonske županije kao osnivača za prestanak rada triju područnih škola. Područna škola Sovski Dol nema upisanih učenika posljednjih pet godina, Područna škola u Donjem Čagliću nema novih učenika od 2013. godine, dok se nastava u Područnoj školi Antunovac kod Poljane prestala odvijati još 2010. godine. Potvrdom Županijske skupštine Požeško-slavonske župane ove tri područne škole su i formalno prestale s radom.