Arhiva

Požeška bolnica od sutra povećava opseg pružanja zdravstvenih usluga

03-05-2020 • 00:00
Rva

Bolnica će pacijente pozivati prema listama narudžbi i procjeni zdravstvenih djelatnika o hitnosti pružanja usluge, a ukoliko se u vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti  pogoršala zdravstvena situacija pacijenta, mole da se jave svom obiteljskom liječniku i zatraže upućivanje na hitni pregled

Bolnica će pacijente pozivati prema listama narudžbi i procjeni zdravstvenih djelatnika o hitnosti pružanja usluge, a ukoliko se u vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti pogoršala zdravstvena situacija pacijenta, mole da se jave svom obiteljskom liječniku i zatraže upućivanje na hitni pregled

U našu redakciju stiglo je priopćenje ravnatelja Opće županijske bolnice u Požegi prof.dr. Željka Glavića:

„Od ponedjeljka 4. svibnja Opća županijska bolnica u Požegi, kao i druge bolnice u Hrvatskoj, povećava opseg pružanja zdravstvenih usluga. Razdoblje najveće opasnosti od širenja infekcije koronavirusom iza nas je, mjere zaštite i dalje su neophodne, ali su djelomično ublažene.

Zahvaljujući disciplini građana u pridržavanju preporučenih mjera zaštite i profesionalnosti nadležnih službi naša županija imala je samo tri pacijenta zaražena koronavirusom, sva tri su ozdravili.

U narednim tjednima bolnica će nastojati svoj rad organizirati tako da što više pacijenata kojima je potrebna bolnička zdravstvena usluga, na siguran način bude zbrinuto.

Većina dijagnostičkih jedinica s duljim listama narudžbi radit će cijeli dan, 7-19 sati, uključujući i subotu 7-15 sati. Pacijente molimo da budu strpljivi i da se pridržavaju svih uputa.

Bolnica će pacijente pozivati prema listama narudžbi i procjeni zdravstvenih djelatnika o hitnosti pružanja usluge. Pri tome molimo pacijente da imaju povjerenje u korektnost i opravdanost naših prosudbi. Ukoliko se u vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti  pogoršala zdravstvena situacija pacijenta, molimo da se javi svom obiteljskom liječniku i zatraži upućivanje na hitni pregled.

Pacijente koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj, teško disanje i druge respiratorne simptome, molimo da odgode termin. Svi pacijenti prije ulaska u bolnicu proći će preventivnu trijažu, izmjerit će im se temperatura i ispuniti upitnik s epidemiološkim podacima.

 Pacijente  koji su naručeni na dijagnostičke i druge zahvate pozvat ćemo telefonom ili e-mailom i zakazati točno definiran termin. Molimo pacijente koji budu pozvani i dobiju termin da se odazovu u točno ugovoreno vrijeme, da ne dolaze ranije i ne koriste bolničke čekaonice. Odmah nakon dobivene usluge, molimo pacijente da napuste bolnicu.

Preporučamo pacijentima da tijekom boravka u bolnici koriste zaštitnu masku i rukavice, a kod  ulaska i izlaska iz bolnice da dezinficiraju ruke. Pacijenti koji imaju bilo koji simptom respiratorne infekcije ili epidemiološku anamnezu sumnjivu na infekciju koronavirusom, bit će testirani i pozvani kada dobijemo rezultat testa.

Pacijenti koji budu pozvani na operacijske zahvate na koje su naručeni ranije, biti će testirani i pozvani radi prijama u bolnicu i operativnog zahvata kada dobijemo rezultat testa. Posjeti pacijentima koji borave u bolnici i dalje nisu dopušteni.

Bolnica i dalje neće za redovan rad koristiti dio kapaciteta namijenjenog za liječenje pacijenata oboljelih od koronavirusa.“, stoji u priopćenju.