Arhiva

Potpisani ugovori vrijedni 148 milijuna kuna

01-07-2020 • 00:00
Rva

Pet visokovrijednih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, potpisano je i uručeno prijepodne u Pleternici

Content photo
00:00
Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo
00:00
Content photo

Pet visokovrijednih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, potpisano je i uručeno prijepodne u Pleternici

Pet visokovrijednih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, potpisano je i uručeno prijepodne u Pleternici. Pleternica je jedinica lokalne samouprave poznata kao jedan od najuspješnijih gradova u Republici Hrvatskoj po povlačenju sredstava Europske unije, pa ne iznenađuje da su ugovori potpisani upravo u ovom gradu. Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić u uvodnom je dijelu istaknula da su nekad o ovakvim ugovorima samo sanjali.

Požeško-slavonska županija je dobila bespovratna sredstva za projekte „Geotermalni izvori Požeško-slavonske županije“ i „Trenkov dvorac – dokumentacija“, Grad Pakrac je potpisao ugovor za projekt „Svijet graševine – Spahijski podrum, Muzej bećarca, brendiranje“, Grad Lipik dobio je sredstva za projekt „Terme Lipik“, dok je Grad Kutjevo potpisao ugovor za projekt „Kuća graševine“.

Ugovore je požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću, gradonačelnici Pakraca Anamariji Blažević, gradonačelniku Lipika Vinku Kasani i gradonačelniku Kutjeva Josipu Budimiru uručio potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar financija Zdravko Marić. Podsjetio je da su Slavonija, Baranja i Srijem od početka mandata aktualne Vlade bili važan projekt težak 18 milijardi kuna, od čega je do sada ugovoreno gotovo 13 milijardi, a povučeno je preko 5 milijardi kuna.

Na danas uručenim ugovorima u ime svih kolega zahvalu je uputila gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, a uručenju su uz navedene bili nazočni i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, dugogodišnji saborski zastupnik Franjo Lucić te drugi gosti i dužnosnici. Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora je oko 148 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose oko 125 milijuna kuna.