Arhiva

Ponovo radi zatvoreni dio, nova organizacija na otvorenom dijelu

04-05-2020 • 00:00
Rva

Gradska tržnica Požega od danas, 4. svibnja, ima novu organizaciju rada – ponovo je u funkciji zatvoreni dio tržnice, a štandovi s voćem i povrćem te rasadom smješteni su i na otvorenom prostoru u Sokolovoj ulici

Content photo Content photo Content photo Content photo

Gradska tržnica Požega od danas, 4. svibnja, ima novu organizaciju rada – ponovo je u funkciji zatvoreni dio tržnice, a štandovi s voćem i povrćem te rasadom smješteni su i na otvorenom prostoru u Sokolovoj ulici

Gradska tržnica Požega od danas, 4. svibnja, ima novu organizaciju rada – ponovo je u funkciji zatvoreni dio tržnice, a štandovi s voćem i povrćem te rasadom smješteni su i na otvorenom prostoru u Sokolovoj ulici.

U zatvorenom i otvorenom dijelu tržnice svoje proizvode ponudilo je oko 40 prodavača. Ovom organizacijom oslobođen je i prostor parkirališta iza Gradske kuće, jer zelena tržnica na otvorenom sada je smještena u produžetku stare tržnice. Sve je u skladu s epidemiološkim preporukama kojih se moraju pridržavati i kupci i prodavači, pojasnio nam je načelnik Stožera CZ Grada Požege i zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.

-U razgovoru i s proizvođačima i s kupcima, a i zbog prometa u gradu, došli smo do rješenja kojim smo željeli kvalitetnije prilagoditi okolnostima sustav prodaje na gradskoj tržnici. Od danas je ponovo u funkciji zatvoreni dio tržnice. Djelatnici Komunalca d.o.o. napravili su sve u skladu s preporukama Stožera CZ s nacionalne razine – klupe su razdvojene na razmak od 3 do 4 metra, između kupaca je omogućen razmak od 2 metra, a označeni su i smjerovi kretanja te je obavezna dezinfekcija ruku. U zatvoreni dio tržnice smjestili smo 21 prodajno mjesto, a imamo tu i tri prodavaonice s mesom, četiri proizvođača jaja te tri proizvođača mliječnih proizvoda i svi su smješteni u odvojene prostore. Na prostoru otvorenog dijela tržnice organizirali smo smještaj za još više od 20 proizvođača koji prodaju povrće, voće i rasadu. S današnjim danom ukupno smo osigurali oko 50 prodajnih mjesta za isto toliko obiteljskih gospodarstava i proizvođača, privatnih tvrtki i obrta. – rekao je Pilon.