Arhiva

Otvoren Studentski dom „Dr. Franjo Tuđman“ u Požegi

25-06-2020 • 00:00
Rva

U Požegi je 25. lipnja održana završna konferencija projekta „Izgradnja studentskog doma u Požegi“ u okviru natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, na adresi Osječka 7, Požega

Content photo Content photo

U Požegi je 25. lipnja održana završna konferencija projekta „Izgradnja studentskog doma u Požegi“ u okviru natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, na adresi Osječka 7, Požega

U Požegi je 25. lipnja održana završna konferencija projekta „Izgradnja studentskog doma u Požegi“ u okviru natječaja „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“, na adresi Osječka 7, Požega.

Projekt je prijavljen i odobren u sklopu ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju“ KK.09.1.2.01.

Razdoblje provedbe Projekta je 36 mjeseci, odnosno od 15. prosinca 2016. godine do 15. prosinca 2019. godine.

Ovim je Veleučilište u Požegi ostvarilo bespovratna sredstva u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. Partner u provedbi projekta je Studentski centar Požega.

  • Ukupna vrijednost projekta: 32.708.529,43 HRK
  • Ukupno prihvatljivi troškovi: 32.638.129,43 HRK
  • Iznos bespovratnih sredstava: 32.638.129,43 HRK

Opći cilj projekta je povećati pristup visokom obrazovanju i doprinijeti povećanju uspjeha studiranja u Požeško- slavonskoj županiji.

Specifični ciljevi dodijeljenog projekta su:

  • doprinijeti smanjenju troškova studiranja u gradu Požegi kroz izgradnju studentskog smještaja, posebice za studente u nepovoljnom položaju
  • unaprijediti kvalitetu života studentske populacije u gradu Požegi
  • doprinijeti prepoznatljivosti grada Požege kao poželjnog mjesta za studiranje te time osigurati popunjenost kapaciteta studentskog doma.

Ciljna skupina projekta su redovni studenti Veleučilišta u Požegi, sa mjestom prebivališta izvan grada Požege, sa posebnim naglaskom na studente u nepovoljnom položaju. U okviru projekta izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888,66 m2.  koji će u svom sastavu imati slijedeće sadržaje: 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju; 2 kreveta za studente sa invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Novi Studentski dom, koji nosi naziv po prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, otvorio je Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.