Arhiva

Osobe u samoizolaciji, stariji i nemoćni mogu naručiti dostavu lijekova

07-04-2020 • 00:00
Rva

Prvotni udar na ljekarne popustio je, no mjere zaštite se i dalje provode, a uvedene su i neke novine. O tome smo danas porazgovarali s magistrom farmacije Ladom Škoko Vukušić iz požeške Ljekarne Škoko

Prvotni udar na ljekarne popustio je, no mjere zaštite se i dalje provode, a uvedene su i neke novine. O tome smo danas porazgovarali s magistrom farmacije Ladom Škoko Vukušić iz požeške Ljekarne Škoko

Prvotni udar na ljekarne popustio je, no mjere zaštite se i dalje provode, a uvedene su i neke novine. O tome smo danas porazgovarali s magistrom farmacije Ladom Škoko Vukušić iz požeške Ljekarne Škoko.

– Pritisak je popustio, no s time kao da je ljudima popustio i oprez. I dalje ih podsjećamo na razmak od najmanje 2 metra te da trebaju pripremiti zdravstvene iskaznice na uvid, jer prema uputi Nacionalnog stožera civilne zaštite provjeravamo moguće kršenje samoizolacije svih kupaca, bez obzira dolazi li osoba po lijekove ili nešto drugo. Na taj način štitimo sebe, ali i sugrađane od onih koji krše samoizolaciju.

Na području Požeško-slavonske županije trenutno je oko 250 osoba u samoizolaciji, a samo proteklog vikenda vratilo se iz inozemstva preko 70 ljudi, kojima je samoizolacija također obvezna. Evo kako osobe u samoizolaciji, ali i starije i nemoćne osobe, mogu do svojim lijekova.

– Hrvatska ljekarnička komora pokrenula je projekt dostave lijekova do domova za takve skupine. Pozivom na njihov broj 072 700 222 možete zatražiti lijekove i oni će vam biti dostavljeni na kućni prag u roku od 48 sati, uz nadzor farmaceuta koji je dostupan za sve savjete oko terapije i kontraindikacija. To isto možete učiniti i pozivom na naš broj Ljekarne Škoko – 091 635 9870.

U ovoj kriznoj situaciji pokazalo se koliko su ljekarne i farmaceuti važni za zdravlje ljudi, od truda da opskrba i isporuka bude redovna, do volje za pomoći svakome tko to zatraži uz rizik za vlastito zdravlje, što često prolazi neprimijećeno.

Zalihe lijekova i zaštitnih sredstava u Ljekarni Škoko su dobre.

– U ovom trenutku imamo sve dostupno na tržištu, bilo da se radi o antisepticima, dezinficijensima, alkoholu, paracetamolu pa sve do pamučnih Orljavinih maski. U dolasku su danas i kirurške maske s ne baš popularnom cijenom. Bliži se i Uskrs, pa misleći na naše klijentice i klijente koji kod nas redovito kupuju kozmetiku i poklon pakete, omogućili smo usmenu narudžbu na spomenuti broj 091 635 9870 od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati te brzo preuzimanje u dogovoreno vrijeme. Tako smanjujemo gužvu i olakšavamo kupovinu.

Za kraj je povodom uskrsnih blagdana zaželjela kolegicama, kolegama i sugrađanima puno zdravlja, strpljenja i snage da svi zajedno pobijedimo ovo što prije te se vratimo našim sitnicama koje život čine.

– Mi smo ostali na poslu zbog vas, a vi ostanite doma zbog nas – poručila je na kraju Lada Škoko Vukušić.