Arhiva

OPH u motociklizmu na Glavicu ovog vikenda dovodi preko stotinu natjecatelja

03-08-2020 • 00:00

Moto klub „Požega Promet“ i ove godine organizira Otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnom motociklizmu

Content photo
00:00
Content photo Content photo

Moto klub „Požega Promet“ i ove godine organizira Otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnom motociklizmu

Moto sport vraća se na Glavicu predstojećeg vikenda. Moto klub „Požega Promet“ i ove godine organizira Otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnom motociklizmu, a generalni pokrovitelj je Požeško-slavonska županija. Utrke su danas najavili požeško-slavonski župan Alojz Tomašević te tajnik Moto kluba „Požega Promet“ Zlatko Jaroš. Župan Tomašević izrazio je zadovoljstvo što će se u skladu s epidemiološkom situacijom ova sportska tradicija nastaviti.

Tajnik kluba Zlatko Jaroš istaknuo je da su u suradnji s Ministarstvom obrane, kao vlasnikom staze, dobili dopuštenje napraviti sigurnosne zone izlijetanja za vozače, a za publiku je novost da je nakon izvršenih radova sada s jednog mjesta moguće vidjeti cijelu stazu dužine oko 1.500 metara.

Utrke se voze za kategorije supermoto, old timeri, brzinci, skuteri te po prvi puta minimoto, sve zajedno preko stotinu vozača. Od domaćih vozača organizator Moto klub „Požega Promet“ na utrci će imati osam predstavnika: Mihaly Nemeth, Domagoj Rumenović i Davor Grgan u kategoriji old timera, Goran Krznarić, Davor Grgan, Siniša Bjelan, Matija Begović i Pero Vuleta voze u kategoriji cestovnih utrka, dok će Moto klub „Sokol“ Požega na utrci imati tri predstavnika u kategoriji oldtimera: Krešimir Pavelić te Mario i Miroslav Peklić.

Subotnje utrke na Glavici započinju u 15 sati, a u nedjelju je otvorenje od 13,30 sati.