Arhiva

Održana redovna godišnja izvještajna skupština HPD Gojzerica Požega

12-10-2020 • 00:00
Rva

HPD Gojzerica Požega održalo je u subotu redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, ove godine u skladu s epidemiološkim mjerama

Content photo Content photo Content photo Content photo

HPD Gojzerica Požega održalo je u subotu redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, ove godine u skladu s epidemiološkim mjerama

HPD Gojzerica Požega održalo je u subotu redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, ove godine u skladu s epidemiološkim mjerama. I istog razloga na skupštinu su pozvani samo članovi društva, bez prisutnosti novinara i gostiju te uobičajene zakuske.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva Višeslav Turković podnoseći izvješće o radu za 2020. godinu, nakon čega su izvješća podnijeli tajnik, blagajnik i predsjednik nadzornog odbora.

Izglasan je novi Statut društva s izmjenama vezanim za osnivanje podružnica, elektronskog održavanja sjednica Upravnog odbora i procedure oko održavanja izborne skupštine koja slijedi nagodinu. Potom je izglasano osnivanje Podružnice HPD Gojzerica u Oriovcu, nakon čega se nazočnima obratio predstavnik podružnice Karlo Tomljenović te zahvalio svima iz HPD Gojzerica na suradnji i što su ih primili u svoju obitelj. Najavio je povezivanje lika i djela Andrije Štampara i Ante Premužića kroz rad podružnice jer je Ante Premužić rođen u Slavonskom Kobašu, dok je Andrija Štampar rođen u Brodskom Drenovcu. Cilj je povezati ih planinarskom stazom preko Oriovca.

Uslijedila je dodjela priznanja i zahvalnica. Članovi HPD Gojzerica Nada i Marijan Banović dobili su zlatnu plaketu Hrvatskog planinarskog saveza za zasluge u planinarstvu. Predsjednik društva istaknuo je da je riječ o jednom od najviših priznanja koje planinar može dobiti za svoj rad u planinarstvu, te da im je to priznanje uručio na godišnjoj skupštini HPD HZZO Požega. Priznanje im je uručeno na skupštini društva koje su oni osnovali i čiji su dugogodišnji članovi, dok su članovi HPD Gojzerica Požega odnedavno. Nada Banović se zahvalila u svoje i Marijanovo ime, te pozdravila osnivanje Podružnice u Oriovcu.

Zahvalnica će biti uručena Turističkoj zajednici Požeško-slavonske županije za promicanje 3. Obiteljskog izleta, koji je ove godine u Požegu doveo 550 planinara i obitelji s djecom.

Na kraju sjednice usvojen je Plan rada i financijski plan za 2021. godinu. Članovi društva su se brzo razišli s željom da do godine situacija bude bolja, pa da nakon skupštine mogu nastaviti sa slavljem do jutarnjih sati.