Arhiva

Od svih mladih ministara premijer najviše respektira Josipa Aladrovića

10-07-2020 • 00:00
Rva

Jutarnji danas piše da „od svih mladih ministara koji su došli među zadnjima u aktualnu Vladu premijer najviše respektira Josipa Aladrovića, koji će sasvim sigurno preuzeti dva resora, rad i mirovinski sustav te socijalnu skrb, koji će biti jedno ministarstvo“.

Jutarnji danas piše da „od svih mladih ministara koji su došli među zadnjima u aktualnu Vladu premijer najviše respektira Josipa Aladrovića, koji će sasvim sigurno preuzeti dva resora, rad i mirovinski sustav te socijalnu skrb, koji će biti jedno ministarstvo“.

Nije dugo trebalo nakon nedjeljnih izbora da predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković pronađe još desetak zastupnika koji će mu pružiti podršku u formiraju nove vlade.

S liste HDZ-a V. izborne jedinice mjesto u Hrvatskom saboru osigurao je Josip Aladrović, ministar rada i mirovinskog sustava u mandatu prošle vlade, a prema pisanju nacionalnih medija, Andrej Plenković itekako računa na njega i u budućnosti. Štoviše, njemu bi u resor mogla biti pripojena i socijalna skrb.

Jutarnji danas piše da „od svih mladih ministara koji su došli među zadnjima u aktualnu Vladu premijer najviše respektira Josipa Aladrovića, koji će sasvim sigurno preuzeti dva resora, rad i mirovinski sustav te socijalnu skrb, koji će biti jedno ministarstvo.“

Ulazak Aladrovića u Vladu trebao bi otvoriti vrata Sabora gradonačelnici Pakraca Anamariji Blažević kao zamjeni, pa bi tako uz gradonačelnika Požege Darka Puljašića, u saborskim klupama imali dvoje čelnika jedinica lokalne samouprave, koji planiraju do lokalnih izbora 2021. godine obnašati obje dužnosti.

Nažalost, među saborskim zastupnicima u aktualnom sazivu, kako sada stvari stoje, neće biti naših predstavnika s drugih političkih lista. Podsjetimo, po tri mandata u V. izbornoj jedinici osvojile su liste Domovinski pokret i Restart koalicija, no među njima nema predstavnika s područja Požeško-slavonske županije, a mala je vjerojatnost da u sljedeće četiri godine netko od njih uđe kao zamjena.