Arhiva

Nastavite i dalje biti odgovorni: provedite Praznik rada kod kuće

30-04-2020 • 00:00
Rva

Policija zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da nastave brinuti o svom zdravlju te da i ovaj vikend ostanu doma

Policija zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da nastave brinuti o svom zdravlju te da i ovaj vikend ostanu doma

Pred nama je Praznik rada i vikend, no unatoč tome što je stanje u požeško-slavonskoj županiji povoljno, nije vrijeme za opuštanje te Policijska uprava požeško-slavonska poziva građane da i dalje budu odgovorni i da ovaj produženi vikend provedu kod kuće.

Od ponedjeljka 27. travnja, neke mjere zaštite od širenja koronavirusa su popustile, no policija podsjeća da je i dalje na snazi zabrana okupljanja više od pet osoba na jednom mjestu. Isto tako i ovaj vikend  je ograničeno  zadržavanje na ulicama, šetnicama i drugim javnim mjestima, a ne mogu se koristiti ni dječja ni sportska igrališta. Kako bi osigurali poštivanje odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, policijski službenici će i nadolazeće dane provesti obilazeći mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati u većem broju te će ih upozoravati na pridržavanje protuepidemijskih mjera.

 Također će provjeravati i da li osobe kojima je određena mjera samoizolacija borave kod kuće te da li osobe koje napuštaju ili dolaze na područje Požeško-slavonske županije imaju za to propisanu propusnicu.

Budući da su preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske da građani i dalje poštuju mjere socijalnog distanciranja i ne borave na mjestima na kojima je veći broj ljudi, policija poziva građane da slušaju savjete stručnjaka jer ćemo samo na taj način doprinijeti smanjenju širenja bolesti. 

Policijska uprava požeško-slavonska poziva građane  koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu te da za boravak u prirodi odaberu mjesta za koja znaju da ih ne posjećuje velik broj ljudi.

Apeliramo na građane da se pridržavaju preporuka fizičkog distanciranja, korištenja zaštitne opreme i drugih zaštitnih mjera. 

Policijska uprava požeško-slavonska zahvaljuje građanima na razumijevanju i poziva ih da vode računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice. Budite odgovorni i ovog vikenda ponovno ostanite doma!