Arhiva

Humanitarna akcija “Za Gabrijela”

23-12-2020 • 00:00
Rva

U ovo predblagdansko vrijeme udruga Mladi za mlade Pleternica uključila se u akciju prikupljanja sredstava za sugrađanina Gabrijela Knapića

Content photo

U ovo predblagdansko vrijeme udruga Mladi za mlade Pleternica uključila se u akciju prikupljanja sredstava za sugrađanina Gabrijela Knapića

U ovo predblagdansko vrijeme udruga Mladi za mlade Pleternica uključila se u akciju prikupljanja sredstava za sugrađanina Gabrijela Knapića.

Cilj akcije je prikupljanje sredstava za njegovo školovanje koje košta 17.500 kn po godini.  Akcija prikupljanja se odvija već nekoliko dana putem društvenih mreža, a sutra 24. prosinca od 9 do 11 sati udruga Mladi za mlade organizira fizičko prikupljanje ispred Gradske kuće Grada Pleternice, najavio je Tomislav Ećimović, predsjednik udruge Mladi za mlade Pleternica.

Evo i priče:

Ja sam Gabrijel Knapić i imam 5 godina. Rođenjem sam na svijet poveo sa sobom doživotnog prijatelja Sindrom Down. Iako me čini posebnim i mama kaže da je s nama dobila najljepše iskustvo života i tako postala potpuna, zna nam biti teško. No, kako ona kaže taj nas prijatelj uči raspoznavati ono što nam je uistinu u životu potrebno. Uči nas strpljivosti i bezuvjetnoj ljubavi.  Kao mala beba imali smo puno poteškoća , no mama je ulagala sve svoje napore i uz Božju pomoć, a unatoč mnogim nepovoljnim dijagnozama, postigli smo da ja i moj prijatelj prohodamo, da jedemo sami, da se sami nastojimo obući i prilagodimo životu u svijetu.

Krenuli smo u vrtić i imamo prijatelje. Mama je puno radila s nama. Sama je za nas pravila materijale, slikovnice i radne listove kako bismo učilil i bili spremni za školu, ali to nam nije dovoljno!

No, mom prijatelju i meni pružila se prilika za stručni i adekvatni napredak – Hureka Snažan start, program rane edukacije, predškolski i školski program uz kontinuiranu podršku stručnog tima , suvremenih tiskanih materijala, terapijskih i edukativnih igračaka te softvera, koji bi nam pomogli da artikulirano izgovaramo riječi i krenemo u školu.

Za to su nam potrebna izdašna sredstva, koja nam naša obitelj trenutno nije u mogućnosti sama priskrbiti . Stoga i Vi možetebiti naši prijatelji i pomoći nam da imamo snažan i uspješan životni start.

Hvala vam od srca na tome, jer svaka kuna se računa, a nama je potrebno prikupiti ih puno!

Što je program Snažan start?

“Snažan start” je program ranog učenja za djecu sa intelektualnim teškoćama na kojem se radi i koji se razvijao proteklih 5 godina. Smjernice za razvoj programa preuzete su iz primjera dobre prakse i usklađene sa znanstvenim dostignućima na području neuroznanosti.

Materijali su ciljano kreirani i prilagođeni djeci s intelektualnim teškoćama  po preporukama Instituta za ljudske potencijale u Philadelphiji, Glenna Domana, učenjima Heguru metode iz Singapura i Makoto Shicida metode iz Japana.

U “Snažnom startu” djeca su individualno i timski praćena od strane odgajatelja, logopeda i edukacijskog rehabilitatora, te se roditeljima pruža kontinuirana poduka i savjetovanje.

Podršku programu pružilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,brojne udruge koje se bave pitanjem djece s teškoćama.

Podršku su pružili i brojni mediji: Nova TV, RTL, HRT, Jutarnji list, Večernji list, 24sata, Story, Glorija, Narodni radio, Radio Antena i mnogi drugi.

Sve dodatne informacije možete dobiti na anitaknapic@gmail.com 098/9090-240 a sredstva uplatiti na: Udruga mladi za mlade, Mile Budaka 24, 34310 Pleternica HR6323860021115017337 Opis uplate: Za Gabrijela