Arhiva

Humanitarna akcija Marijini obroci – posjetite štand u požeškoj pješačkoj zoni i donirajte za globalni pokret

15-12-2020 • 00:00
Rva

U pješačkoj zoni, ispred zgrade Suda, OŠ Antuna Kanižlića postavila je informativni štand Marijinih obroka u okviru ovogodišnje tradicionalne humanitarne školske akcije “Gladnoj djeci za školski obrok”. 

Content photo

Tradicionalna humanitarna akcija OŠ Antuna Kanižlić “Gladnoj djeci za školski obrok”.

Svakoga dana od 14. do 23. prosinca 2020., u vremenskom razdoblju od 9 do 11 sati, Požežani mogu dobiti informacije o Marijinim obrocima, humanitarnoj udruzi svjetskih razmjera, a koje je dio i Kanižlićeva škola, te donirati svoje novčane priloge.

Osnovna škola Antuna Kanižlića osmu godinu za redom, projektom “Gladnoj djeci za školski obrok” sudjeluje u globalnom projektu Mary`s meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta osigurava u školama svakodnevni topli obrok za izgladnjelu djecu. Zbog svog predanog humanitarnog rada škola je 2018. godine dobila Povelju humanosti Grada Požege. Humanost njeguju i dalje, ali u okolostima „novog normalnog”.

– Naša Škola ujedno je i mjesto gdje se nalazi infocentar Marijinih obroka u kojemu zainteresirani sugrađani mogu saznati sve o ovom globalnom humanitarnom pokretu i dati donacije, no uslijed trenutnih epidemioloških mjera vezanih uz epidemiju virusom COVID-19 sugrađani nisu u mogućnosti ulaziti u prostor infocentra. Stoga štand koristimo kao dio infocentra kako bi svi zainteresirani dobili informacije o Međunarodnom projektu Mary`s meals – Hrvatska i školskom projektu „Gladnoj djeci za školski obrok” koju nastavnici, roditelji i učenici naše Škole ostvaruju u suradnji s Udrugom Marijini obroci Hrvatska. – pojasnila je učiteljica Hrvatskog jezika Valentina Čurčić, prof., voditeljica školskoga projekta “Gladnoj djeci za školski obrok” i volonterka Marijinih obroka.