Arhiva

HPD Vidim Kutjevo/HPD Gojzerica Požega/HPD HZZO Požega – IZLET KUTJEVAČKOM OBILAZNICOM NA ROGIN KAMEN

21-09-2020 • 00:00
Rva

U nedjelju 20.09.2020. godine tri planinarska društva Požeštine: HPD Vidim Kutjevo, HPD Gojzerica Požega i HPD HZZO Požega zajedno su organizirali jednodnevni izlet na krndijski Rogin kamen.

Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo Content photo

U nedjelju 20.09.2020. godine tri planinarska društva Požeštine: HPD Vidim Kutjevo, HPD Gojzerica Požega i HPD HZZO Požega zajedno su organizirali jednodnevni izlet na krndijski Rogin kamen.

U nedjelju 20.09.2020. godine tri planinarska društva Požeštine: HPD Vidim Kutjevo, HPD Gojzerica Požega i HPD HZZO Požega zajedno su organizirali jednodnevni izlet na krndijski Rogin kamen. Kretalo se iz Kutjeva s Trga graševine u 8,00 sati, gdje ih je dočekala Nada Razumović, predsjednica HPD Vidim Kutjevo, s još 10-tak domaćih planinara.

Na stazu je krenulo tridesetak planinara, predvođenih domaćim vodičem Vinkom Krsnikom. Markiranim planinarskim putem kretali su se do sela Mitrovac, a otuda prema Planinarskoj kući kutjevačkih planinara na Mlaki. Pet minuta prije Planinarske kuće odvaja se novoobnovljeni planinarski put prema vidikovcu Rogin kamen koji nije naporan i ide debelom hladovinom kroz pravu slavonsku šumu. S puta kratko su skrenuli na još jedan vidikovac ispod kojeg se nalazi izvor.

Pred kraj puta penjali su se uzbrdo nekih desetak minuta i stigli na Rogin kamen. HPD Vidim Kutjevo na Roginom kamenu, koji slovi kao najljepši vidikovac Požeštine, izgradilo je prekrasan drveni vidikovac koji je za svaku pohvalu. Planinari su uživali u pogledu s terase vidikovca, no blaga izmaglica priječila im je vidik dalje od Motajice u BiH. Inače, za vedrog i jasnog vremena, odavde se vidi Vlašić.

Na Roginu kamenu uživali su više od sata, a zatim su krenuli na vrh Lipe pa na Planinarsku kuću Mlaka, gdje su ih dočekali ljubazni domaćini s obiljem prekrasnih kolača i toliko potrebnom kavom. Još sat vremena druženja i užitaka u planinarskim pričama na terasama Mlake, te pohvale svim kutjevačkim planinarima na izgrađenom vidikovcu i savršeno uređenoj obnovljenoj planinarskoj stazi do Rogina kamena. Nakon odmora, krenuli su polako nizbrdo prema Mitrovcu i Kutjevu. Vrlo uspješan izlet tri planinarska društva u kojem su svi maksimalno uživali. Uskoro možemo očekivati nove izlete u zajedničkoj organizaciji ova tri društva, koja izvrsno surađuju i još bolje uživaju.