Arhiva

Gradsko vijeće Grada Požege idući tjedan donosi prvi paket mjera

16-04-2020 • 00:00
Rva

Požežane bi posebno moglo razveseliti što će se prirez porezu na dohodak smanjiti sa 10% na 7%. Ova odluka nije navedena kao privremena, a usporedbe radi, prošle godine je od prireza Grad uprihodio nešto više od 5 milijuna kuna

Požežane bi posebno moglo razveseliti što će se prirez porezu na dohodak smanjiti sa 10% na 7%. Ova odluka nije navedena kao privremena, a usporedbe radi, prošle godine je od prireza Grad uprihodio nešto više od 5 milijuna kuna

Paket mjera pomoći građanima i gospodarstvu naći će se pred Gradskim vijećem Grada Požege idućeg tjedna. S obzirom na propisane mjere socijalne distance, sjednica će se održati u prostoru Gradskog kazališta Požega, sa sedamnaest točaka dnevnog reda.

Predlaže se oslobađanje roditelja sudjelovanja u cijeni programa Dječjeg vrtića Požega od 16. ožujka pa do uspostave rada te će sufinancirati u istom razdoblju privatne dječje vrtiće na području grada Požege. Uz ovu mjeru, oslobađaju se plaćanja troškova prehrane učenika te ostalih troškova produženog boravka korisnici usluga čija djeca pohađaju osnovne škole kojima je Grad Požega osnivač.

Vijeće će razmotriti i prijedlog Odluke o oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada Požege te oslobađanju od plaćanja komunalne naknade za gospodarske subjekte u vrijeme trajanja izvanrednih okolnosti.

Dopunit će se Odluke o davanju u zakup javnih površina i neizgrađenog građevinskog zemljišta te o visini spomeničke rente na području grada Požege, čije bi se plaćanje trebalo obustaviti.

Požežane bi posebno moglo razveseliti što će se prirez porezu na dohodak smanjiti sa 10% na 7%, dok se porez na potrošnju alkoholnih i bezalkoholnih pića smanjuje sa 3% na 1%. Ova odluka nije navedena kao privremena, a usporedbe radi, prošle godine je od prireza Grad uprihodio nešto iznad 5 milijuna kuna.

Raspravljat će se i o prijedlogu odluke o odgodi naplate potraživanja prisilnim putem te o izmjeni odluke o raspoređivanju sredstava za rad političkih stranaka i nezavisnih vijećnika u Gradskom vijeću za ovu godinu.

Naknada za rad članovima Gradskog vijeća za travanj, svibanj i lipanj trebala bi biti prepolovljena, dok će se koncesionaru linijskog gradskog prijevoza Slavonija Busu koncesija umanjiti za tri mjeseca ove godine.

Sjednica je u četvrtak 23. travnja s početkom u 16 sati.

CIJELI DNEVNI RED POGLEDAJTE OVDJE