Arhiva

Gradonačelnik Puljašić: Sportski rezultati su nam jako loši, dijeljenja novca bez povratnog rezultata više neće biti

26-05-2020 • 00:00
Rva

Čak 3,7 milijuna kuna uplaćuje se Požeškom športskom savezu godišnje iz proračuna Grada Požege, pa je svoje došao reći i gradonačelnik Darko Puljašić. I bio je prilično oštar.

Content photo

Čak 3,7 milijuna kuna uplaćuje se Požeškom športskom savezu godišnje iz proračuna Grada Požege, pa je svoje došao reći i gradonačelnik Darko Puljašić. I bio je prilično oštar.

Redovna izvještajna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza je zbog propisanih epidemioloških mjera večeras održana u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc. S tek nekoliko komentara usvojeni su financijsko izvješće za 2019. godinu te financijski plan za 2020. godinu u iznosu od gotovo 4 milijuna kuna prije rebalansa.

Čak 3,7 milijuna kuna od navedenog iznosa uplaćuje se iz proračuna Grada Požege, pa je svoje došao reći i gradonačelnik Darko Puljašić. I bio je prilično oštar.

– Infrastrukturno smo proteklih godina uložili puno, ali nisam zadovoljan sa sportskim rezultatima. Rezultati požeških sportaša najslabiji su u posljednjih petnaestak godina. Ovih nekoliko klubova koji se natječu u prvoj ligi je premalo u odnosu na ono što Grad Požega i Požežani ulažu u sport.

Smatram vas najvažnijim ljudima u požeškom sportu, vi ste ti koji trebaju utjecati na to da opet budemo na nivou na kojemu smo nekad bili i po čemu smo bili poznati. Nezadovoljan sam jer sam očekivao da ćemo imati puno više vrhunskog sporta i sportaša.

Popustili smo, a uvjeti koje sportu pružamo preko Požeškog športskog saveza i Javne ustanove Sportski objekti Požega su nikad bolji. Više niti jedan predsjednik udruge nema problema sa plaćanjem kotizacija, sudaca ili prijevoza. Čak se i malo razbacujemo, vozimo se i na relacijama koje su nekad bile nezamislive, pa susjed susjedu ide autobusom!

Molim vas da brinete o najvažnijima u gradu, a to su naša djeca i mladi. Grad Požega će, dok sam ja na čelu, biti pokrovitelj svih natjecanja u kojima sudjeluje puno djece. Vi ste ti koji mogu djecu usmjeriti ka sportu, stavite im u glavu da je tim taj koji pobjeđuje i da se tako pripreme za ozbiljne stvari u životu.  Na vama je da to popravimo, možda će nam i ova nesretna bolest otvoriti oči, jer mislim da smo se svi poželjeli sporta i druženja, a na vama je da usmjerimo taj sport gdje mu je mjesto.

Svi koji postižu odlične rezultate i imaju puno mladih i dalje će imati veliku potporu Grada Požege. Međutim, klubovi koji su sami sebi svrha će drukčije dobiti novac. Dijeljenje novca bez povratnog rezultata više neće ići! Postavit ćemo jasne kriterije, pa tko bude mogao neka se drži toga posla, a tko ne bude mogao morat će se sam snaći za financiranje. – rekao je gradonačelnik.

Izlaganje je popraćeno pljeskom članova, a njegove riječi je posebno pohvalio jedan od najaktivnijih skupštinara Vladimir Englman iz Ženskog košarkaškog kluba Plamen Požega.

Na novi četverogodišnji mandat potvrđen je jednoglasno dosadašnji glavni tajnik Željko Mitrović.