Arhiva

Grad Požega osigurat će zaštitne maske za učenike osnovnih škola

01-09-2020 • 00:00
Rva

Prvog dana nove školske godine sve učenike požeških osnovnih škola na klupama će dočekati po četiri pamučne, perive maske, a sredstva za njihovu kupnju osigurat će Grad Požega

Prvog dana nove školske godine sve učenike požeških osnovnih škola na klupama će dočekati po četiri pamučne, perive maske, a sredstva za njihovu kupnju osigurat će Grad Požega

Prvog dana nove školske godine sve učenike požeških osnovnih škola na klupama će dočekati po četiri pamučne, perive maske, a sredstva za njihovu kupnju osigurat će Grad Požega.

Prema uputama HZJZ-a, rad u školi u sadašnjim epidemiološkim uvjetima, uz poštovanje uputa, smatra se jednako sigurnim za učenike i zaposlenike kao i rad od kuće. Osnove organizacije rada osnovnih škola obuhvaćaju: pravilo da u školu ne dolaze osobe koje imaju simptome zaraznih bolesti, provođenje mjera pojačanje higijene, održavanje fizičkog razmaka od najmanje 1,5 m, izbjegavanje miješanja učenika različitih razrednih odjela i smanjivanje kontakata na najmanju moguću mjeru. Također, učenici će boraviti tijekom cijelog nastavnog dana u jednoj učionici, nema kabinetske nastave ili odlazaka u specijalizirane učionice, te je za predmetnu nastavu predviđena rotacija nastavnika.

Podsjetimo, Grad Požega i ove je godine za svoje osnovnoškolce osigurao besplatne radne bilježnice. Za tu je namjenu u proračunu Grada Požege predviđeno 600.000,00 kuna, a obuhvatit će oko dvije tisuće učenika od 1. do 8. razreda koji pohađaju osnovnu školu na području Grada Požege, tj. osnovne škole kojima je Grad Požega osnivač i Katoličku osnovnu školu u Požegi, te učenici od 1. do 8. razreda koji imaju prebivalište na području Grada Požege, a pohađaju osnovnu školu izvan upisnog područja Grada Požege, sukladno važećoj mreži škola.

Uz radne bilježnice, kao i svake godine, Grad Požega na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem darivat će učenike prvih razreda s prigodnim paketima bilježnica i malih školskih potrepština koje će im biti potrebne za prve dane u školskim klupama.