Arhiva

Dvorana Cesarićeve škole pri završetku, a spremno je idejno rješenje za dvoranu Kanižlićeve škole

23-10-2020 • 00:00
Rva

Nakon gotovo 60 godina od osnutka, Osnovna škola Dobriše Cesarića uskoro će dobiti sportsku dvoranu

Content photo
00:00
Content photo Content photo

Nakon gotovo 60 godina od osnutka, Osnovna škola Dobriše Cesarića uskoro će dobiti sportsku dvoranu

Nakon gotovo 60 godina od osnutka, Osnovna škola Dobriše Cesarića uskoro će dobiti sportsku dvoranu. Radovi su pri kraju, a jutros ih je obišao Darko Puljašić, gradonačelnik Požege, izražavajući zadovoljstvo što će više od 400 učenika ove škole napokon imati primjerene uvjete.

Zadovoljna je zbog dovršetka sportske dvorane bila i ravnateljica škole Zvjezdana Krip, jer će nakon rada u prostoriji od stotinjak kvadratnih metara njihovi učenici napokon dobiti najbolje uvjete za održavanje tjelesne i zdravstvene kulture.

Gradonačelnik je podsjetio na aktivnosti i projekte odrađene u području sporta i sportske infrastrukture u posljednjih sedam godina, otkad su upravljanje preuzeli članovi njegove stranke. Grad Požega je počeo financirati sport na transparentan način, osiguravajući egzistencijalni minimum klubovima kroz pokrivanje troškova prijevoza, kotizacija, sudaca i osiguravanja kvalitete sportskih objekata. Taj je model zaživio u jesen 2013. godine i tada postavljeni temelji i danas se razvijaju i unaprjeđuju. Puljašić dodaje da je Požeškom športskom savezu u posljednje četiri godine dodijeljeno 11 milijuna kuna.

Što se tiče objekata, podsjetio je da je 2014. godine otvoren novouređeni Sportsko – rekreacijski centar, obnovljeno krovište na Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, na zgradi Gradske kuglane izvršeni su radovi na obnovi fasade, zamjeni stolarije, krovišta, rasvjete u dvorani te uređenja parkirališta. Te je godine s gotovo 15 posto proračuna izdvojenog za sport i rekreaciju Grad Požega uvršten u top deset gradova u Hrvatskoj. Nakon što su 2015. godine okončani radovi na rekonstrukciji Sportske dvorane „Tomislav Pirc“, 2016. godine krenulo se sa sanacijom i uređenjem unutrašnjih prostora dvorane, a Požega je nakon 63 godine Požega dobila nove i suvremene Gradske bazene.

Krajem prosinca 2017. godine započeli su radovi na 12 milijuna kuna vrijednom projektu dogradnje i nadogradnje školsko – sportske dvorane OŠ „Dobriša Cesarić“ koji je upravo pri dovršetku. Početkom rujna ove godine završeni su i 2 milijuna kuna vrijedni radovi na energetskoj obnovi Dvorane Sokol.

Dužina svih izgrađenih šetnica na području Grada Požege od 2013. godine do danas je oko 6.090 m, u koje je Grad Požega uložio oko 2 milijuna kuna.  

Puljašić je najavio i planove za iduću godinu.

– Napravljeno je idejno rješenje za izgradnju dvorane Osnovne škole Antuna Kanižlića, a sljedeći korak je izrada glavnog projekta i, nadamo se, apliciranje na jedan od natječaja financiranih od strane EU. Procijenjena vrijednost ovog projekta je 27 milijuna kuna. Uz samu dvoranu, objekt bi imao i druge prateće sadržaje – 5 učionica, sanitarni čvor, kabinet i spremišta za sprave. Izgradnjom će se zadovoljiti potrebe škole i zajednice za polivalentnim prostorom u kojemu će se održavati obrazovni, društveni i drugi sadržaji namijenjeni učenicima i građanima. Ulaz u dvoranu predviđeni je iz škole i s ulice, što će omogućiti društveno korištenje dvorane te tako imati korist za širu zajednicu. – izjavio je Puljašić.