Arhiva

Društvu multiple skleroze gotovo 2 milijuna kuna za projekt Most suradnje

01-06-2020 • 00:00
Rva

Predstavnici Društva multiple skleroze Požeško-slavonske županije, s partnerima Gradom Požega i udrugom Oppidum, prisustvovali su 29. svibnja svečanosti potpisivanja ugovora za projekt “Most suradnje -društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom” vrijednim 1.984.218,95 kuna. 

Content photo Content photo Content photo

Predstavnici Društva multiple skleroze Požeško-slavonske županije, s partnerima Gradom Požega i udrugom Oppidum, prisustvovali su 29. svibnja svečanosti potpisivanja ugovora za projekt “Most suradnje -društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom” vrijednim 1.984.218,95 kuna.

Predstavnici Društva multiple skleroze Požeško-slavonske županije, s partnerima Gradom Požega i udrugom Oppidum, prisustvovali su 29. svibnja svečanosti potpisivanja ugovora za projekt “Most suradnje -društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom” vrijednim 1.984.218,95 kuna. U ime Grada Požege svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

Svečanost je organizirao Ured za udruge Vlade RH povodom dovršetka procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Na navedeni je poziv Društvo multiple skleroze prijavilo projekt pod nazivom Most suradnje koji se bazira na širenju mreže socijalnih usluga u zajednici za osobe s invaliditetom, ali i potiče mlade u zajednici da se volonterski uključe u aktivnosti koje se provode unutar društvenoga centra.

 

 

– Omogućiti ćemo mladima, volonterima, drugim organizacijama civilnoga društva i aktivnim građanima co-working prostor kako bismo i dalje razvijali dobre ideje i stvorili središte okupljanja svih građana grada Požege na jednom mjestu ,a u svrhu razvoja potencijala zajednice. Zaista se veselimo implementaciji projekta.- rekla je voditeljica projekta Marijana Šijan te zahvalila gradonačelniku Darku Puljašiću i Gradu Požegi na iskazanoj podršci.

Pozivom na dodjelu bespovratnih sredstava se, kroz provedbu odobrenih projekata, želi doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

 

 

Pozivom ukupne vrijednosti 120 milijuna kuna se namjerava poticati i unaprijediti transparentnost u planiranju korištenja i dodjeli prostora u javnom vlasništvu, dodijeljenim organizacijama civilnoga društva na korištenje. Programi revitalizacije prostora trebaju obuhvaćati programe i projekte od interesa za opće dobro čije provođenje kroz dugoročni ili vremenski ograničeni rok djelovanja daje vidljivu dodanu društvenu vrijednost kojom se podiže kvaliteta života pojedinca i unaprjeđuje razvoj šire društvene zajednice.Projekti koji se ugovaraju temeljem prve Odluke o financiranju vrijedni su više od 54 milijuna kuna, a sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.

Potpisnike ugovora uvodno su pozdravili predstavnici Posredničkih tijela, Ureda za udruge i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Upravljačkog tijela za provedbu Europskog socijalnog fonda, odnosno Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te Koordinacijskog tijela za ESI fondove, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.